Poengdeling mot Arendal i toppoppgjøret! – Elverum

Poengdeling mot Arendal i toppoppgjøret!

ØIF Arendal-Elverum 31-31 (14-13)

Det var en jevn start mellom lagene som spilte sluttspillfinalen i fjor. Arendal satte et meget godt forsvar fra start, og Elverum spilte lange angrep. Lukas Sandell var den sentrale spilleren innledningsvis hos de svarte og hvite, og svensken sørget for at stillingen var 3-3 etter sju minutter. Da hadde Sandell lagd to mål og skaffet ett straffekast som Blonz sørget for at gikk i mål.

Kampen åpnet litt opp etter dette, Thomas Solstad fikk en helt utrolig utvising etter at han slår ballen ned i føttene på Josip Vidovic. Arendal hadde muligheten til utligne til 6-6, men i stedet sørget Sandell for å snappe ballen før han fikk satt en ball i mål i angrepet etterpå. Elverum ledet 7-5 etter 12 minutter. Men Arendal viste fin håndball i de neste minuttene og lagene var like langt etter ca 15 minutter.

Eirik Heia Pedersen sendte ØIF Arendal opp i ledelsen 8-7 etter 18 minutter. Da hadde Elverum i perioden før ikke klart å utnytte en utvising på Martin Lindell. I håndball snur kampene veldig raskt, og bare to minutter senere i kampen så var det Elverum som igjen hadde tatt ledelsen i kampen. Sebastian Henneberg fintet Kristian Rammel ut av hallen da han sørget for at Elverum ledet 11-9 etter 25 minutter av kampen, med bare 20 sekunder etterpå var stillingen 11-11 etter to raske mål av vertene i Sør-Amfi.

Arendal gikk til pause på stillingen 14-13 etter at Josip Vidovic satte omgangens siste scoring bare sekundet før pausesignalet gikk i Sør-Amfi.

I starten av 2.omgang var det Elverum som startet best. Fra å ligge under med ett mål til pause, så ledet Elverum plutselig 17-15 etter kun 3 minutter spilt. Da hadde gjestene kontret inn noen baller etter tekniske feil fra vertene. Alexander Blonz sørget for at bortelaget ledet 18-15, og da måtte Marinko Kurtovic ta timeout etter bare 4:30 spilt.

Sebastian Hennberg sørget for at Elverum for første gang i kampen ledet med fire mål i kampen. Lagene hadde spilt 7:30 av den 2.omgangen, og da ledet Elverum omgangen 7-2. Bakerst sto Torsten Fries godt, og Elverum løp nærmest over Arendal i denne perioden av kampen. Sigvaldi Gudjonsson økte til fem mål, med sitt sjette mål på seks forsøk.

Emil Imsgard reddet et straffekast fra William Fiala etter 9 minutter av kampen, og Elverum fikk muligheten til å øke til hele 7 mål i angrepet etterpå. Elverum spilte seg til straffekast, som Sigvaldi Gudjonsson skulle ta. Islendingen viste frem sine enorme ferdigheter da Elverum økte til 23-16 i lettere sjokkert Sør-Amfi.

Sebastian Henneberg var god i starten av den 2.omgangen. Med et knallskudd fra 9 meter sørget han for Elverum ledet 24-17 etter 44 minutter av kampen. Arendal reduserte like etterpå ved Sondre Paulsen, etter at Jesper Munk lagde straffekast i en duell med Rasmus Boysen. Arendal hadde noen muligheter til å komme fem mål bak gjestene fra Elverum, men Sigvaldi Gudjonsson sørget for at det var en god avstand mellom lagene.

De neste minuttene spilte på mange måter Arendal seg inn igjen i kampen. Med fire strake scoringer så var stillingen 25-22 til Elverum med litt under 12 minutter igjen av kampen. Martin Lindell tok frem storspillet fra europacupkampene mot Nantes. Elverum misbruker et overtall på to minutter, ett overtall som vertene vant 2-0 og plutselig var det Arendal som hadde overtaket i kampen, selv om Elverum ledet 25-24 med ca 9 minutter igjen. Martin Lindell sørget for at et paralysert Elverum gikk fra å lede med 7 mål til at stillingen var 25-25. Da våknet også publikum i Sør-Amfi.

Elverum viste at de ikke la seg ned, selv om Arendal hadde tatt over kampen. Med fem minutter igjen av kampen så ledet Elverum med 2 mål etter at Arendal hadde spilt meget godt de tidligere minuttene. Mario Matic styrte 7 mot 6 spillet til vertene. Arendal svarte godt, og stillingen var 29-29 med kun tre minutter igjen på klokken.

Jonas Burud banket inn ledelse 30-29. Med to minutter igjen på klokka tok Marinko hjemmelagets siste timeout i kampen. Mario Matic sørget for 30-30, men Gudjonsson sørget for at gjestene ledet, men igjen sørget Lindell for at lagene var like langt. Arendaø hadde muligheten til å avgjøre, men Fries reddet det siste forsøket, og kampen endte 31-31 i den sykt spennende kampen i Sør-Amfi.

Sigvaldi Gudjonsson var Elverum beste spiller denne kvelden.

Nå venter Celje til helgen, da går vi for to poeng. HEIA ELVERUM!