Kan en full Terningen, slå Celje på søndag? – Elverum

Kan en full Terningen, slå Celje på søndag?

Vi møter slovenske Celje til CL-kamp på søndag!

Til helgen kommer slovenske Celje på besøk i Terningen Arena på søndag klokken 19:00. Gjestene fra Slovenia har før denne runden tatt 6 poeng i gruppe A. De har tidligere slått Elverum på sin hjemmebane, før de slo HC PDD Zagreb. Mot Elverum vant Celje 32-25 etter at det var Elverum som var det førende laget i den 1.omgangen. Mot Zagreb vant de med to mål hjemme og med fire mål borte i Kroatia. For Elverum har det blitt en uavgjort mot HC PDD Zagreb, og utenom det har det blitt 8 tap mot god motstand i årets Champions League.

De slovenske laget er egentlig ganske likt Elverum i måten de driver med spillerlogistikk. Med å hente de beste spillerne i sine land som de skal utvikles til større ligaer gjennom spill på europeisk nivå. Celje er også en tidligere vinner av det gjeveste klubbtrofeet i Champions League. I 2003/04 slo de Flensburg som blant annet hadde Christian Berge i troppen.

Det skal litt til om at Celje skal stikke av med denne tittelen i år, men med seier så vil de så å si være klare for utslagsrundene i årets Champions League, noe som er meget sterkt av det unge laget.

Josip Sarac.
Den venstre bakspilleren er en av de beste spillerne på slovenske Celje. Med hele 47 mål er han toppscorer for den gamle storklubben som vant Champions League i 2003/04 sesongen. Sarac gjorde fem mål i den forrige kampen mellom lagene som Celje til slutt vant 32-25. Høydepunktet for Sarac i denne turneringen må ha vært da han satte inn ti mål mot Zagreb i en kamp som Celje vant.

Kristjan Horzen.
På linjen har det unge Celje-laget Kristjan Horzen. Spilleren som fortsatt er i tenårene, har vist at han har et meget høyt potensial. Med sine 23 mål er han en av lagets mestscorende spillere for laget som har en god mulighet til å kapre den viktige 6.plassen i gruppe A. Horzen blir sett på en av de store linjetalentene i Slovenia.

Jan Grebnec
Den mest kjente spilleren til Celje er kanskje Jan Grebnec. Venstrebacken har vært litt inn og ut av årets lag, men har masse erfaring fra dette nivået. Sloveneren er en av de mest rutinerte på det unge laget fra Celje. Grebnec har tidligere spilt iblant annet Skjern og Gorenje Velenje. Dette er den første sesongen til Grebnec i Celje etter at han kom fra danske Skjern.

For Elverum kan man trekke frem følgende spillere.

Emil Imsgard.
Målvakten som er født og oppvokst på Hamar har virkelig tatt store steg denne sesongen. Imsgard som har vært fast på juniorlandslagene til Norge gjennom alle år får nå mer og mer tillit av trener Apelgren. Imsgard signerte nylig under på en ny treårsavtale med Elverum og er en kontinuitetsbærer i klubben.

Sigvaldi Gudjonsson.
Islendingen som fra neste sesong skal spille i storklubben Kielce fra Polen er også Elverum sin toppscorer i turneringen. Med sine 43 mål er den islandske landslagsspilleren inne på topp 20 av toppscorerne i årets Champions League. I tillegg til å være en måltyv av ypperste kvalitet så har Gudjonsson en veldig viktig rolle i det defensive spillet til Elverum.

Lukas Sandell.
I de siste kampene har Lukas Sandell virkelig vist hva som bor i han. Med sin eksplosive spillestil er han en spiller som kan gå av mannen sin gang på gang. I tillegg har den svenske 22-åringen et skudd som gjør at motstanderen aldri helt hva som kommer fra Sandell. Spilleren som ble hentet fra Ystad for 2 år siden har gjort hele 38 mål i turneringen. Høydepunktet var forrige hjemmekamp mot Pick Szeged der han var «hur bra som helst» med sine 10 spillemål.

Kampen er 19:00 på søndag, og vi håper jo selvsagt på to poeng. HEIA ELVERUM