Elverum – Celje: -Tallenes tale! – Elverum

Elverum – Celje: -Tallenes tale!

Vi har tatt en kikk i statstikken foran kveldens Champions League-kamp mot Celje!

Ny Champions League-kamp står for tur i Terningen, og vi har tatt en titt på tallenes tale foran kveldens utrolig spennende oppgjør.

Slår tallene til? Stemmer papiret?
Her er hvertfall litt av det som ligger til grunn før avkast kl 19:00:

Elverum best i mål

Etter 9 runder i EHF Champions League er drt mye godt grunnlag å ta fatt på. Og for Elverums del, har de så langt vist at de er bedre enn kveldens motstander.
Thorsten Fries står så langt med en redningsprosent på 29%. Han har reddet 61 av i alt 214 skudd så langt i den gjeve turneringen.
Celjes bestemann Ferlin Klemen har en redningsprosent på 25%. Det er også det samme som Elverums Emil Kheri Imsgard. Klemen har stoppet 63 av i alt 271 skudd, mens Imsgard har vartet opp med 39 redninger på 159 skudd.
Celjes andre alternativ Miljan Vujovic har en redningsprosent på 18%.
Dersom denne kampen ender i en keeperduell, kan det love godt for Elverum

Celje treffer mest

For å kunne ta keeperduellen i bruk må vi også kjenne litt av lagenes bakgrunn framover.
For Celje har en fordel til tross for at de kanskje slipper inn en del skudd er det flere ting som påvirker en kamp. Noe av det er blant annet treffprosenten, eller sagt på annet vis, hvor mange av skuddene går faktisk inn?

Celje har skutt 389 ganger i sesongens Champions League, 225 av dem har gått i mål. Det gir en scoringsprosent på 57,84%.
Elverum på sin side har skutt mer enn Celje, men har en litt dårlige utelling totalt. Av 408 skudd har 221 gått inn i motstanderens mål. Det gir en scoringsprosent på 54,17%.

Så langt i Champions League ligger lagene veldig likt i innslupne mål. Elverum har sluppet inn 268, mens Celje har sluppet inn 265.

Så Celje scorer mest, mens Elverum redder mest. Det skulle legge lista for et jevne oppgjør, og balansere seg ut. Det skal sies at dette er basert på snitt og ikke gir en så god pekepin på dagsformen til lag og spillere, i tillegg til en hel del andre faktorer.

Celje svinger mest

Det er ingen tvil om at dagsform og flyt kan vøre kampavgjørende. Så vi har tatt en titt på svingningene vi har sett så langt. For Celjes keeper Klemen Ferlin svinger voldsomt i prestasjonene, han har en redningsproset som går fra 36% på det høyeste og helt ned til 6% på det laveste. Thorsten Fries på sin side er mer stabil i følge tallene med sin topp på 45% og laveste med 20%.

Også framover er også spriket litt større for Celje. Som i sin beste kamp satte 32 mål hjemme mot Elverum, mens de i sin mest krevende satte 18 mål borte mot PSG.
Elverum hadde sin topp med 30 mål hjemme mot Zagreb, og færrest scoringer med sine 19 borte mot Flensburg.

Elverum mest på benken

En fordel for å holde forsvaret og slippe mål i mot er først og fremst å være fullt lag. Elverum har så langt i Champions League pådratt seg 35 utvisninger, mens Celje står registert med 29. Det kan bety flere sjanser som igjen krever mer fra målvaktene, her veier kanskje Elverum opp utvisningene med redningsprosenten? Det vil tiden vise!

Med utvisninger følger også straffekast i mange tilfeller. Og her stiller lagene helt likt i utelling med 71% scoringer på straffe.
Celje har fått 34 straffer i årets CL, mens Elverum har 31.

Elverum størst på tribunen

I alt 18635 tilskuere har sett Elverum på hjemmebane på 4 kamper, Celje har hatt 18750 tilskuere på 5 kamper.

Det er ingen tvil om at trykket fra tribunen kan bli kampavgjørende og gi gos uttelling på scorings og redninsstatistikken, Elverum ble offer for en svært massiv hjemmebane borte i Slovenia sist de møtte Celje. Nå er muligheten der for å gi Elverum den fordelen Celje hadde den gang.

Lagenes toppscorere foran kveldens oppgjør er henholdsvis Sigvaldi Gudjonsson med sine 43 scoringer for Elverum, mens Josip Sarac står med 47 mål for Celje. To stykker som bør stoppes der altså!

Langoddsen til Norsk Tipping 12:00 på kampdag.

Oddsen til Norsk Tipping er tydelig også klar på at dette blir en jevn kamp, og gir en liten fordel til Celje som tross alt har 24 sesonger bak seg i EHF Champions League.

Sist lagene møttes var det 14-15 til Elverum til pause, men det endte til slutt 32-25 i Slovenia etter en krevende 2.omgang for Elverum, mot et Celje med hele hallen i ryggen. Søndag kan det være Elverum som har hallen i ryggen! Du kommer vel og støtter gutta?

Det var litt av utgangspunktet lagene står med foran kveldens kamp. Alt tyder på at det hele er vidåpent, selv om Celje så langt har tatt flere poeng i årets CL, er det bare marginene som har gjort at Elverum har fått dårlig uttelling på ponegtalva, det kan gjerne snu i kveld!

Kl 19:00 braker det løs i Terningen Arena! Vi kjører igang allerede kl 17:00 med julemarked og mye mer. Så kom og bli med, støtt gutta til poengfangst denne første søndagen i advent!