Lauritzen håper på poeng i Terningen Arena – Elverum

Lauritzen håper på poeng i Terningen Arena

Halden Topphåndball er ett av formlagene i årets sesong. På hjemmebane har de knust de fleste lag, og kun tapt knepent for Elverum og Kolstad. På bortebane har det gått litt tråere, men på onsdag snudde de trenden i Runarhallen. Runar ble knust 29-22, og dermed har «Ulvene fra Halden» startet poengfangsten på bortebane også.

Alfahannen i Ulveflokken er landslagslegende Jan Thomas Lauritzen. Han vurderer første halvdel av seriespillet slik:

«Vi har vært gode i det siste, og jeg er mest fornøyd med forsvar- og målvaktsspill. Samtidig tenker jeg hele tiden på at vi kan og skal forbedre oss over hele linja.»

Foto: Hans Petter Wille

Elverum og Halden har møttes to ganger allerede denne sesongen. Begge ganger i Remmenhallen. I første serierunde ble det en knepen 28-27 seier til Elverum, mens det var litt større forskjell i NM-semifinalen. Da ble det 32-29 til de hvite fra Elverum.

Lauritzen er klar på at Elverum er favoritter, men sier også at hans disipler drar til Elverum med god tro.

«Det blir en veldig tøff bortekamp og Elverum er klare favoritter. De har vært meget gode i de siste kampene og har ekstra selvtillit i egen storstue. Jeg håper at vi fortsetter der vi har vært i det siste, hvor vi har spilt bra og god håndball. Vi skal krige det vi kan og forventer en tett match.»

Nøkkelen til seier er godt forsvar- og målvaktspill, og at vi får scorer flest enkle mål i kontra.

Jan Thomas Lauritzen, hovedtrener Halden Topphåndball

Lauritzens menn har også kommet seg videre til åttedelsfinalen i Challenge Cup. Der blir det russisk motstand i HC Neva St. Petersburg. Men før den tid venter en viktig periode for Ulvene. Flere seriekamper som vil vise om laget kan kjempe om en topplassering, sluttspillplass – eller å unngå kvalik. Lauritzen tror poengfangsten kan starte allerede i Terningen Arena, og på spørsmål om hva resultattipset hans er svarer han kort:

«Hva med uavgjort?»