Dansk superduell mellom stengene på onsdag – Elverum

Dansk superduell mellom stengene på onsdag

Elverum mot Halden byr på mange morsomme dueller. Fredriksen mot Bilov-Olsen. Sandell mot Mitrovic. Solstad mot Mølgaard. Men den heftigste duellen er nok mellom to danske målvakter: Fries og Obling. To meget forskjellige målvakter som har stengt buret for hver sin klubb denne sesongen.

«In the black corner»

Bertram Obling er 24 år og betegnes som en dansk vulkan mellom stengene. Han kom fra Skanderborg før denne sesongen for å erstatte landsmannen Rasmus Bech, som gikk til Drammen. Obling har markert seg direkte på en positiv måte, og har allerede fått plass på månedens lag for oktober. Hans energi og evne til å få med seg publikum har gjort dansken til en fryktet burvokter for Halden Topphåndball.

«In the white corner»

Thorsten Fries er 26 år gammel, og kom til Elverum før denne sesongen. Oppgaven var klar, og meget vanskelig: Erstatte klubblegende Morten Nergaard. Det har Fries gjort til de grader. Med en stabil redningsprosent på over 30, samt flere kamper tett opptil 50, har Elverum sine supportere fått mange kamper å smile av denne høsten. Kampen til Fries mot slovenske Celje er en av de råeste kampene en målvakt har stått for en norsk klubb noensinne.

Dette sier duoen selv om den danske superduellen i Terningen Arena på onsdag kveld:

Bertram Obling:

«Det er en duell jeg enda har til gode å vinne her oppe i Norge. Fries er en «fandens tøff» motstander, og har evnen til å sette «Berlinmuren» opp mellom stengene. Jeg tror dog han trenger et par ukers restitusjon etter Celje-kampen, før han fyrer av enda en praktkamp. Jeg tror kampen blir morsom. Full fart fra begge lag, så det er bare å ta på seg løpeskoene.»

Thorsten Fries:

«Jeg har jo ikke tapt til Obling i Norge enda og jeg tror heller ikke det endrer seg på onsdag. Obling er en fantastisk målvakt, men heldigvis har vi noen kanter som pleier å «drille» ham litt (Sigvaldi for eksempel). Det blir en kanon-kamp på onsdag, og jeg er sikker på at Obling vil imponere. Men jeg er også sikker på at han drar hjem til Halden med 0 poeng.»

Hvem som vinner duellen mellom superdanskene, samt kampen mellom Elverum og Halden, får vi vite onsdag kveld. Sikre deg billett nå!

Foto av Obling: Hans Petter Wille