«Det er nå vi kan vise håndballkulturen» – Elverum

«Det er nå vi kan vise håndballkulturen»

Veldig mange kamper er spilt i årets sesong. Onsdagens kamp mot Fold-St.Hallvard blir Elverum-herrene sin 27. kamp siden seriestarten tidlig i høst. Kampen er meget viktig – ikke bare fordi vi kjemper om tabelltopp, men fordi det er nå elverumsingene kan vise at de bor i en håndballby.

Jeg har møtt flere mennesker den siste tiden som prater om Elverum Håndball, om cupfinale og kampene mot Barcelona og Flensburg. Ingen har pratet om hjemmekampen mot Fold-St. Hallvard. Kanskje både naturlig og forventet. Men det er også et tegn man må ta på alvor. I en hektisk hverdag har det blitt slik at Elverum Håndball sitt publikum må velge bort kamper for å få tid til andre ting. Det er ikke mange som klarer å få med seg alle kamper, og da er det mest naturlig å dra på kamper der man får se verdensstjerner og topplag.

Det må vi som klubb respektere og forstå. Samtidig må vi finne flere potensielle tilskuere uten å kaste gratisbilletter ut av vinduet. Vi er av den klare oppfatning om at vi driver i show-bransjen, og at du skal oppleve mer enn 2×30 minutter håndball når du drar på en Elverum-kamp. Derfor er det også naturlig at vi tar betalt for showet. Det koster jo også penger å gå på kino eller en konsert.

Hvordan vi skal få mange (les 2.000) mennesker på hver eneste kamp har vi ikke funnet nøkkelen til enda. Vårt publikumstall varierer fra 1.200 til 2.400 tilskuere. Vi prøver å finne på ting som gjør oss attraktive i hard konkurranse mot sosiale medier, TV/strømmetjenester, Fortnite, julebord og julekonserter.

Så – hvorfor skal du legge vekk julestria i et par timer på onsdag? Den beste grunnen er at du har mulighet til å vise at du er en del av håndballhovedstaden i dette landet.

I Elverum skal vi vinne kamper, og helst titler. Men det gjør vi ikke alene. Vi gjør det sammen med deg! Du som tar en pause fra bakingen, shoppingen og Netflix for å heie våre gutter frem til en ny seier. Vi gjør det sammen med deg som tar med en venn som aldri har vært på kamp før. Vi gjør det sammen med deg som er stolt av byen og klubben – en klubb som består av flere enn de som spiller kampen. Den består av hundrevis av frivillige som på en eller annen måte skaper håndballglede gjennom hele året.

Vi gjør det #sammenforelverum

Så min oppfordring til deg som leser dette er: Kom på kamp på onsdag, og ta gjerne med deg noen du tror vil ha glede av å oppleve en Elverum-kamp. La julestria hvile et par timer, mens du koser deg med å se byens stolthet kjempe om tabelltopp!

Billetter kjøper du her

Kampstart i Terningen Arena er 18:30 onsdag kveld!

Med sportslig hilsen, Mads Fredriksen