Denne danske forsvarskjempen gjør comeback i svart og hvitt! – Elverum

Denne danske forsvarskjempen gjør comeback i svart og hvitt!

Det er med stor glede at vi i Elverum Håndball kan bekrefte at vi har signerte kontrakt med danske strekspilleren og forsvarskjempen Søren Tau for de kommende to sesongene!

Kontrakten strekker seg i første omgang fra sommeren 2020 til sommeren 2022, og han er først og fremst tiltenkt en rolle i Elverumsforsvaret slik rollen var sist Tau spilte i svart og hvitt!

At Søren Tau er en dedikert og høyt elsket forsvarsspiller i Elverum er det ingen tvil om. Hans utstråling, taktiske grep og styrke gjorde Tau til en publikumsyndling når han spilte i Elverum forrige sesong, og nå er han endelig tilbake. Fra sesongstart kommende sesong skal Tau igjen bidra til å sette standarden i forsvaret og forhåpntligvis hindre stjernespiller etter stjernespiller innpass mot mål!

Søren Tau fikk bryne seg på Champions League sist han spilte i Elverum og viste at han hører til på øverste nivå, denne sesongen har han bidratt i EHF-cupen med danske TTH Holstebro og holdt nivået oppe. Her skal Tau og danskene ut mot blant annet Rhein Neckar Löven i gruppespillet etter landslagspausen i januar. Hvorvidt det blir Europa-spill med Elverum neste sesong er fortsatt uvisst, men det er ingen tvil om at danksen er beredt på mer dersom sjansen byr seg.

Tau kommer nå fra den danske klubben TTH Holstebro, etter å ha reist hit etter forrige sesong med Elverum, før han kom til Elverum i sin tid kom strekkjempen fra Ribe-Esbjerg hvor han hadde spilt siden 2016/2017 sesongen. Før han kom dit hadde han 8 sesonger og bortimot 300 kamper i Team Tvis Holstebro i ryggesekken. Det har gitt dansken en del Europa-erfaring gjennom spill i EHF-cupen. I 2009/2010 sesongen spilte han Finale 4 i EHF Cupen for Team Tvis Holstebro, og vi vet alle hvor mye Søren Tau bidro i sin forrige periode i svart og hvitt!

Når Søren nå ikler seg i svart og hvitt igjen er det med en 2-årskontrakt dansken skriver i første omgang. Sist gang kom Søren midt i sesongen, mens han nå får være med helt fra oppkjøringen og dermed kan få et enda bedre grunnlag med laget når sesongen er igang!

Spillerfakta:
Navn: Søren Tau Sørensen
Alder: 32 (18.12.1985)
Høyde: 192cm
Vekt: 114kg
Nasjonalitet: Dansk
Posisjon: Strekspiller

Tidligere klubber:
TTH Holstebro 2019 – 2020
Elverum 2018-2019
Ribe-Esbjerg 2016 – 2018
Team Tvis Holstebro 2008-2016
Lemvig Håndbold 2004-2008
GOG
Højby S&G

Vi ønsker Søren Tau velkommen tilbake til Elverum Håndball!