Seier i Drammen! – Elverum

Seier i Drammen!

Drammen -Elverum 31-35 (14-17)

Lørdag kveld var det duket for toppkamp i Drammen, da de to tittelutfordrerne Elverum og Drammen, barket sammen i kampen om poengene.

Elverum starter med å sette et knalltøft forsvar mot Drammen i første angrep, det ender i passivt og dermed kan Elverum sette kampens første scoring, etter at Magnus Fredriksen har dratt seg igjennom og sikret Elverum straffekast. Den plasserer Alexander Blonz kontant oppe i høyre hjørne til 0-1!

Drammen utligner raskt, og når Elverum slurver i angrep kan de blåkledde ta ledelsen etter å ha sikret seg straffe i kontrafasen, men der står Thorsten Fries og starter kvelden på vakkert vis når han presser skuddet utenfor!

Det er to lag som kjenner hverandre godt som møtes til dyst denne lørdagskvelden. Det er høyt tempo og en og annen sen inngripen som gjør at beggelag sliter litt med å sette ballen innenfor stengene, innledningsvis en del halvveisforsøk fra begge lag.

Etter et drøyt kvarter setter Lukas Sandell sitt 3. på tre skudd og sender Elverum opp i 7-9 ledelse, og når Drammen bommer er ikke Magnus Fredriksen sen med å øke ledelsen etter en retur på skudd fra Sebastian Henneberg 7-10 etter 16 minutter i Drammenshallen.

Thorsten Fries stenger bakover, og Elverum holder tempoet høyt, og når kombinasjonen Fredriksen – Langaas ender i tramp, og Drammen raskt skal igangsette et angrep, sender Kolstad Holm ballen rett i hendene på selveste Rasmus Boysen som er i ferd med å gjøre et bytte inn i forsvaret, med Drammenspillerne på veg i en helt annen retning ser ikke Boysen noen annen mulighet enn å oppfylle supporternes ønske, det blir så vi får se boysen score før jul! Første scoring på den danske forsvarsskjempen på nestne 30 kamper i Elverumstrøya. En forløsning, men ifølge Boysen ikke noe vi skal forvente at gjentar seg med det første.

Uansett alene med keeper dundrer Boysen den i mål til 7-11 ledelse, og drøyt halvveis har Elverum fått seg en luke. Bedre blir det ikke for Drammen når Thorsten Fries fortsetter å stenge buret på enda en straffe. Det skal sies at hadde det ikke vært for de alltid tilreisende Taiga’n supporterne i Drammenshallen så ville det var rimelig stille innenfor hallens vegger nå.

Lagene fortsetter å spille med høyt tempo, det rir fort av en og annen forsvarsspiller og gir ikke bare Sigvaldi Gudjonsson mulighet til å sette 12-16 fra knapp vinkel, før Elverum snapper ballen og Thomas Solstad kommer på et løp, dundrer inn 12-17 med drøye 2 minutter igjen av omgangen. Til pause er stillingen 14-17 etter to raske fra Drammen, en fenomenal redning fra Fries ungår at det blir et tredje i sluttsekundene.

2.omgang fortsetter i høyt tempo og det er Alexander Westby som setter omgangens første scoring. Simen Holand Pettersen øker til 16-19 før Thorsten Fries igjen er framme med en praktredning. Så får Thomas Solstad en utvisning etter å ha holdt Hykkerud litt vel hardt på streken, men selv i undertall holder Elverum unna, når Drammen kløner til med et innspill og ikke hører etter når dommeren blåser. Det resulterer i at Jonas Erik Larholm får sin tredje 2.minutter og så se resten av kampen fra tribunen etter rødt kort.

Dermed kan Elverum starte et hardkjør mot Drammen, og presser de blåkledde til feil i angrep, samtidig som Elverum setter det meste bak Kolstad Holm i Drammenburet. Etter 38 spilte minutter leder Elverum med 6 mål, 16-22. Men fortsetter å kjøre på vel vitende om kollapsen som gjorde at Arendal kunne utligne en 7-måls ledelse tidligere i høst.

Etter halvspilt 2.omgang står det 7.målsledelse også mot Drammen, 22-29, og 23-30. Før Lukas Sandell banker inn 23-31.Elverum roar litt ned og Drammen gjør et forsøk på å hente inn igjen de hvite og svarte. Det stopper på 35 scoringer for Elverum og med 5 minutter igjen på 26-34 er det Drammen som styrer kampen de siste 5 minuttene uten at det får store konsekvenser for resultatet. Det ender 31-35 i Drammenshallen og Elverum ruver høyest på tabellen med 3 poeng ned til Kolstad og 4 poeng ned til Drammen.