Cupfinalen: – Et nytt kapittel i El Clasico! – Elverum

Cupfinalen: – Et nytt kapittel i El Clasico!

La cupfinalen komme!

Søndag møtes det siste tiårets største rivaler til kamp igjen. Vi snakker selvfølgelig om El Clasico mellom Elverum og Haslum og det i selveste Cupfinalen!

Et oppgjør preget av motsetninger, høy temperatur og kniving både på og utenfor banen. Kommende søndag blir neppe noe unntak.

Sist lagene møttes endte det 28-24 i Terningen Arena under seriekampen i oktober, men nå skal kreftene måles igjen som så mange ganger før når svart og hvitt møter rødt!

Haslum virker for alvor å være tilbake etter en fjorårssesong som neppe gikk slik Bærumslaget hadde håp om, nå henger de greit med på tabellen og søndag skal de altså møte regjerende Norgesmester Elverum i cupfinale for andre gang. Det er altså duket for et El Clasico slik det skal være. To jevne lag som kniver om seieren, med høy moral og ellevill stemning på tribunen.

Håndballoppgjøret som har alt har pågått i årevis, ja det startet allerede når begge rivalene spilte i andre haller enn de gjør i dag. Elverum i Elverumshallen og Haslum i Nadderudhallen.

Det er umulig å nevne El Clasico uten å trekke fram profiler som Morten Nergaard og Erlend Mamelund, men tiden da disse gutta styrte showet på banen er forbi og nye spillere står nærmest i kø for å sette sitt preg på El Clasico!

Og det er jo jaggu ikke småtterier å se tilbake på heller. For hvem husker ikke øyeblikkene som:

2006: Elverum slo topplaget Haslum for første gang. En ellevill kamp i Elverumshallen ble oppsummert slik:
«ELVERUM HAR SLÅTT HASLUM! Frank Bredesen og Stig Rasch lagde kampens siste mål, og dermed vinner Elverum med fem mål; 32-27! Elverumshallen er i ekstase, og «Seier’n er vår» runger i veggene. En stor håndballkveld for Valter Perisas menn! «

September 2007: Elverum taper så det synger 42-25 borte mot Haslum. Det styggeste tapet for Haslum i moderne tid. Det var kanskje her rivaliteten startet?

Februar 2008: Når Ingimundur Ingimundarson meide Erlend Mamelund i parketten ute på 11 meter etter flerfoldige dueller og meldinger gjennom kampen. Mamelund nærmet seg knapt 9 meteren de siste 20 minuttene etter å ha fått passet påskrevet av den islandske landslagsspilleren i Elverumsforsvaret.

Oktober 2008: Elverum og Halsum møtes i cupens kvartfinale. Haslum har styringa etter 1.omgang men Morten Post og Morten Nergaard gjør en fenomenal jobb i 2.omgang og sikrer ekstraomganger. Elverum vinner 35-34 i Elverumshallen. Der takfestet er i ferd med å reise!

2013: Seriefinalen sto mellom Elverum og Haslum i Terningen Arena. Elverum kunne ikke drømt om en annen motstander i kampen som endte med Elverumsseier og sendte seriegullet til Elverum for første gang på 67 år.

Våren 2012: Haslum snyter Elverum for seriegullet på tampen, men Elverum slår tilbake i sluttspillfinalen. Elverum vinner sammenlagt 61-60 og tar sluttspillgullet. Ellevilt jevnt!

Mars 2014: Nok engang skulle seriefinalen stå mellom rivalene. El Clasico var på plass i Nadderud Arena. Det skulle være gull til vinneren og sølv til taperen. Det endte 36-27 til Haslum, Elverum måtte slukøret ta turen hjem med sølv.

Mai 2015: Sluttspillfinale 3! Elverum og Haslum har spilt 1 -1 i kamper og det hele skal avgjøres i Nadderud Arena. Et sylskarpt Haslum er favoritter i sluttspillet for første gang på lenge, men Elverum ville det annerledes og slår Bærumslaget på deres egen hjemmebane og røver med seg sluttspillgullet hjem til Østerdalen!

Mars 2016: Haslum og Elverum møttes til siste serierunde. Elverum tapte knepent, men det var alt annet enn kampen på banen som fikk fokus. Tribunebråk og buss-hærverk ble den store snakkisen etter kampen i Nadderud Arena.

Sluttspillet 2016: Elverum møtte Haslum i finalen og klinte like greit til med seier både borte og hjemme. Det hører med å nevne at det i siste finalekamp var trøbbel på banen etter pyroshow før kampen, og en Anders Røe fikk tydeligvis også litt tenning av det hele og så rødt etter bare 30 sekunder av kampen!

Desember 2016: Elverum går på sitt første tap på 358 dager når Haslum slår til med 35-29 seier. Det var første gang Elverum møtte Haslum som virkelig storfavoritter, men kom til kort i Bærum.

Desember 2016: Elverum og Haslum møtte hverandre i Cupfinalen. Elverum styrte hele kampen, men ble avkledd på slutten av en Erlend Mamelund i comeback mode!


Sommeren 2019: Den første spillerovergangen mellom Elverum og Haslum er et faktum i det Tobias Grøndahl slutter seg til Elverum.

Dette var bare en dråpe av alle minnene fra EL CLASICO! På søndag blir det nye bruduljer! En ellevill håndballkamp mellom to lag som jager den gjeve Kongepokalen! Det blir skjelden kjedelig når Elverum og Haslum skal gjøre opp om poengene som du akkurat har lest! Og når kampen går i Sprektrum er rammen komplett!

GOD KAMP!

#ElClasico