Endelig kampdag! «EL Clasico-finalen» er her! – Elverum

Endelig kampdag! «EL Clasico-finalen» er her!

Så er den her. Den store festdagen i norsk håndball, cupfinaledagen!

Det er den største kampen som spilles i norsk klubbhåndball.

Prikken over i-en er et aldri så lite drømmeoppgjør også, Haslum – Elverum.

Lagene som elsker å slå hverandre og hater å tape mot hverandre.

Haslum har ladet opp til cupfinalen i 11 dager nå etter sin 34-28 seier over Halden og Elverum er i en god flyt om dagen etter å ha avsluttet Champions League-høsten med seier over Celje før de regelrett har feid all motstand av banen her hjemme, sist mot Drammen for en uke siden.

Sist lagene møttes var i oktober hvor Elverum slo Haslum 28-24, men selv om vi må tilbake til 2. mai 2018 sist Haslum slo Elverum er dette en kamp som lever sitt eget liv uansett inngang til kampen. Med sine to rutinerte ringrever Anders Røe og Trond Tjemsland som vet å yte det lille ekstra og ta frem den rutinen som trengs akkurat år det trengs kan være gull verdt for Haslum i kveld. Nevnte Tjemsland stoppet Elverum i 2016 når han tok frem to flotte matchvinnerredninger på slutten av kampen og sikret Haslum cupgull sist lagene møttes i spektrum.

Den nylige EM-uttatte og Mors Thy-klare Sander Øverjordet Andreassen styrer spillet til Haslum, setter opp medspillerne sine til gode sjanser og har selv et godt skudd. En spiller Elverum med sikkerhet har lagt en plan på hvordan de skal begrense hans kapasitet.

Skulle Elverum lykkes i å finne taktikk for å stoppe Øverjordet har Haslum den rutinerte og dyktige Binai Aziz i bakhånd, den tidligere Bodø-spilleren som tok cupgull med Bodø i 2015 er Haslums toppscorer i år med totalt 74 mål i serie og cup. Elverum sin toppscorer er Sigvaldi Gudjonsson som har satt ballen i målet hele 97 ganger i cup og serie hittil i år.

Ovenfor Øverjordet står Elverums Magnus Fredriksen i samme midtbackrolle, han har styrt Elverum i tre år i inn- og utland og har nok meget lyst til å avslutte med sitt andre cupgull på rad før turen går til Tyskland neste sesong. Bak Fredriksen står Tobias Grøndahl klar til å steppe inn og gjøre dagen sur for Haslum, klubben han debuterte for i Eliteserien i vår. Til høyre for disse to står en giftig duo, Lukas Sandell og Sigvaldi Gudjonsson har bøttet inn mål mot alt fra PSG til Fyllingen i høst og har nok ladet skuddarmen godt til i kveld også.

På trenerbenken står duellen mellom Sten Stockfleth og Michael Apelgren.

Stockfleth står ovenfor sin første gullmulighet som Haslumtrener og Apelgren kan ta sitt 9. trofè med Elverum i kveld om han vinner. Apelgren som har uttalt at han trigges av å kunne avslutte trenerkarrieren i Elverum med «en trippel» må vinne i kveld for å sikre den første. Vinner han den er det en svenske som vet hvordan det er «å fira guld».

Dette oppgjøre er det skrevet mye om og kunne vært skrevet enda mer om. Men nå er den altså her om få timer! Avkast er 16.30 i spektrum, det er ventet 1500 Elverumsinger på plass og spillerne er klare for å entre en magisk hvit vegg i spektrum.

Er du ikke på plass i spektrum kampen sees på TV2!
Heia Elverum!!