Elverum Norgesmestere etter en cupfinale som hadde alt! – Elverum

Elverum Norgesmestere etter en cupfinale som hadde alt!

Cupfinale: Haslum - Elverum 33-35(14-14)

Allerede før søndagens cupfinale i Oslo Spektrum var det høy temperatur. Elverum og Haslum skulle møtes til cupfinale i selveste El Clasico for andre gang, Haslum sugne på å komme seg tilbake i håndballtoppen, og Elverum sugne på revasje fra oppgjøret i 2016.

Full trøkk i både media og på vorspiel la opp til en av tidenes cupfinaler på herresiden, og det var hvertfall ikke spenning det skulle stå på denne 5.juledagen i 2019.

Trommemarsj og velfylte tribuner kledd i henholdsvis rødt og hvitt satte rammen, nå var det opp til lagene å ta cupfinalen til nye høyder.

Det har kanskje aldri vært vanskeligere å spå et utfall av en kamp enn det var denne søndagen, et Haslum midt på tabellen mot et Elverum i storform, men viktigst av alt: Cup er cup!

Der er Elverum som scorer først i cupfinalen, og setter seg selv i de beste mulighetene innledningsvis, men litt slurv og upresise avslutning på Trond Tjemsland i Haslummålet var det likevel likt på tavla, Sandell og Gudjonsson posisjonerer seg bra men sliter med å få ballen i nettmaskene.

Som et velkjent El Clasico går det hardt for seg både verbalt og fysisk. Støtten til lagene fra tribunen er upåklagelig og tenningsnivået stiger i takt med scoringene. Etter drøyt 18 minutter er Thomas Solstad uheldig og er muligens noe hard i håndteringen av Aziz som går i gulvet og Solstad må se dommeren løfte det røde kortet opp fra lomma til store protester fra benken, det hjelper lite og Ørsted må ta Solstads plass på linja når 2.minutteren er sonet.

Lagene følger hvernadre tett, bytter på å lede kampen og mot slutten av 2.omgang er det Haslum som har i overkant høy tenning og må ta både en og to utvisninger, som gir Elverum muligheten til å stikke ifra, men de svartr og hvite lykkes ikke som planlagt og det står 14-14 i det lagene går i garderoben.

2.omgang starter med et sprang fra Elverum som tydeligvis har fått roet seg og sett mulighetene mot et Haslum som så langt har gjort sakene sine bra mot den regjerende Norgesmesteren.

Opp i en 3-4 måls ledelse tidlig i omgangen, kan det nå se ut til at Halsum skal få det tungt, og når Sigvaldi har fått lagt ifra seg skuddbommene fra 1.omgang og begynner å få det til å stemme viser Elverum seg fra sitt sterkeste.

Men Haslum vil ikke være dårligere, i cup er det ingenting å tape. Det er kun seier som er godt nok og det luser i øya på de rødkledde som må ty til alle triks i boka for å stoppe Elverum og selv om det betyr en 2 minutter i dan og vann, lykkes Haslum bra med å holde takta til Elverum. Elverum får det ikke til å sitte helt i sitt eget forsvar som gir Haslum en del enkle avslutninger som Fries og Imsgard må se passere, men nå er sluttspurten igang!

Glatthard hos Haslum har tent publikummet, og sine egne, men blir nok selv også litt overtent og må til slutt finme seg plass på tribunen etter sin 3. Utvisning.

Elverum fører an i det lagene har under 10 minutter igjen å spille, og når Endre Langaas pådrar seg en 2 minutter med drøyt 6 minutter igjen øyner Haslum et håp om å gjøre nok en bragd mot Elverum.

Plutselig står det likt i Oslo Spektrum på 32-32, og det var nok flere enn undertegnede som følte på at kampen fra 2016 var i ferd med å gjøre comeback, men så går det Elverums veg, Haslum avslutter for nærme stanga og Fries henger med på notene, og når Simen Holand Pettersen drar til et skudd og skal putte Elverums 33 mål, er det to strake armer som stikker fram i Haslum-forsvaret. De tilhører en av heltene fra 2016, Anders Røe må pent gå å sette seg og med 1 min og 57 sekunder igjen av kampen skal Elverum sette inn nådestøtet med en mann mer på banen. Fredriksen setter Elverums neste forsøk fra streken, og selv om Haslum får fram en redusering er det klart at spikeren er i kista når Sandell dundrer inn 33-34 til Elverum. Og når svensken får sjansen igjen med sekunder igjen på klokka er det sikkert. Det blir 35-33 til Elverum og de svarte og hvite er Norgesmestere for andre år på rad!

I ellevil jubel løper Elverumsspillerne mot de drøyt 1800 frammøtte supporterne som har tatt turen for å heie fram gutta til nettopp dette. En ny tittel i årets siste kamp!

Det ble et oppgjør med spenning til siste slutt, og marginene bikket Elverums veg denne gangen. Det er ingen tvil om at El Clasico er tilbake slik vi kjenner det, og det blir en glede å følge neste oppgjør mellom lagene!

Gratulerer med NM-gull, til hele Elverum!

Målscorere Elverum:
Sigvaldi Gudjonsson(9), Lukas Sandell(7), Magnus Fredriksen(5), Sebastian Henneberg(4), Alexander Blonz(3), Alexander Westby(3), Simen Holand Pettersen(2), Endre Langaas(1), Thomas Solstad(1).

Toppscorer Haslum:
Stian Andre Brevik(7)

Nå er det klart for landslagspause og vi ønsker spesielt Alexander Blonz og Sigvaldi Gudjonsson lykke til med sine landskamper!