Elverum henter ungarsk stjernetalent!! – Elverum

Elverum henter ungarsk stjernetalent!!

Ungarsk stjerne valgte Elverum!

Elverum Håndball er i full gang med å sette sammen neste sesongs tropp, og etter at trenerspørsmålet ble landet tidligere i vinter har det vært høy aktivitet for det sportslige utvalget i klubben.

Nå er det klart at en av spillerne som blir og se i svart og hvitt neste sesong er den ungarske høyrebacken Dominik Máthé!

Og det er ingen hvem som helst Elverum nå skriver en 2.års-kontrakt med fra kommende sesong:

Ungarske Máthé er født i 1999 og er kun 20 år, men har allerede gjort seg til stjerne i hjemlandet, og er rangert som en av de aller beste håndballspillerne i verden født i 1999.

Máthé er 2 meter høy og veier 108 kg. Det er med andre ord en riktig ungarsk kjempe som til høsten blir og se ruvende i Terningen Arena. En spillende skytter med et skudd som kan få hvilken som helst keeper til å slite.

20 åringen slo for alvor igjennom internasjonalt forrige sesong, med 56 landslagsmål for det ungarske U20 landslaget, i Junior-EM 2019 og var en av Ungarns nøkkelspillere her. Ikke nok med det, Máthé var også å finne på det ungarske herrelandslaget under VM i 2019. Med 6 kamper og 9 landslagsmål spås 20-åring en strålende framtid som håndballspiller, og har allerede satt sitt navn på blokka hos utallige europeiske storklubber. I januar er han igjen å finne i den ungarske troppen som skal spille håndball-EM!

Med seg på det ungarske landslaget er det langt ifra smågutter Máthé spiller sammen med, her finner vi for Elverum flere velkjente spillere gjennom EHF Champions League, som Bence Banhidi, Roland Mikler og Richard Bodó fra Pick Szeged, og Gábor Császár fra Kadetten Schaffhausen. Vi kommer selvfølgelig heller ikke unna å nevne navn som Máte Lékai fra Telekom Veszprém og Zsolt Balogh fra Tatabanya Grundfos . Dette er altså spillere Máthe er veid god nok til å sidestilles med på det Ungarske landslaget, det sier ikke lite om 20-åringens inntog i europeisk topphåndball.

Dominik Máthé spiller i dag i ungarske Balatonfüredi KSE, som denne sesongen ikke klarte å kvalifisere seg til EHF-Cupen, men som i forrige sesong spilte i gruppespillet i EHF-cupen og Máthe scoret hele 48 mål for det ungarske laget.

At Máthé velger å ta turen til Norge og Elverum er sensasjonelt, og viser at klubben i de dype skoger har gjort seg bemerket utover landegrensene de siste årene.

Selv sier Dominik Máthé dette om å skrive kontrakt med Elverum:

«Jeg er veldig glad for å signere med en så stor og ambisjonsrik klubb som Elverum, med en god historie og tydelige framtidsmål. Jeg er allerede veldig motivert for å bli en del av deres profesjonalitet og pågangsmot, og klar for å utvikle meg og skrive ny historie med klubben og laget, i jakten på titler både i Norge og i Europa. «, sier Dominik om signeringen.

Det betydde mye for meg og mitt valg, at en så rutinert og god eks-landslagsspiller og trener som Børge Lund tror på meg. Jeg er allerede veldig glad for å kunne jobbe sammen med han de kommende sesongene, akkurat som sammen med de beste norske spillerne på laget. Jeg har tidligere lagt merke til den atmosfæren som kan skapes av det entusiastiske norske publikummet, så jeg kan knapt vente med å bli en del av Elverum Håndball!!

Dominik Máthé

ChampSport som har vært mellomleddet i forhandlingene sier dette om signeringen:

«Dominik hadde flere interresenter, og konkrete tilbud på bordet fra flere klubber, men vi er veldig glade for at han valgte Elverum. Da vi tror på å bygge hans karriere gradvis, og derfor kunne vi ikke få en bedre match enn Elverum. Dominik er en veldig talentfull og motivert håndballspiller, som likevel har mye å gå på for å bli den toppspilleren vi tror han kan bli. Vi tror han vil få alt han trenger i Elverum, den beste mulige utvikling mot framtiden og hans mulighetene for å oppnå sine drømmer for karrieren er gode her. Selv med sine unge alder, tror vi supporterne vil bli overveldet over ferdighetene Dominik allerede viser. «

«Dominiks neste steg i karrieren er ikke bare en utfordring for Dominik som spiller, men også for oss som agenter, da så godt som alle våre spillere spiller i CEE-regionen. Så vi ser frem til å erfare hvilken utvikling Dominik kan få gjennom det skandinaviske treningssystemet.», sier ChampSports.

Spillerfakta:
Navn: Dominik Máthé
Posisjon: Høyreback
Høyde: 201cm
Vekt: 108 kg
Født: 01.04.1999
Landskamper på seniornivå: 6
Landslagsmål på seniornivå: 9
Tidligere klubber: PLER KC (HUN), Balatonfüredi KSE (HUN)

Nils Kristian Myhre og Bjørnar Myhren er begge strålende fornøyde med å ha landet kontrakten med den ungarske profilen:

-«Máthé kommer til Elverum for å bidra til at klubben skal kunne nå sitt mål om å bli en toppklubb i Europa. Dominik er en velutviklet spilleren allerede nå, men velger Elverum for å gjøre som mange andre har gjort før han og bli enda bedre, skaffe seg erfaring og søke lykken utenfor Ungarn. Vi er kjempeglade for at Máthé til slutt valgte Elverum og vi har stor tro på at dette er en riktig signering for oss. Máthé deler våre målsetninger for klubben og er en målrettet spiller, som tross sin unge alder har mye å bidra med inn i klubben! Det skaper utviklingspotensiale for begge parter.»

Det er bare å ønske Donimik Máthé velkommen til Elverum og norsk håndball, og mens vi venter kan det vi følge han og Ungarns ferd gjennom EM de kommende ukene!