Elverumsklare Máthé i aksjon for Ungarn under Håndball-EM! – Elverum

Elverumsklare Máthé i aksjon for Ungarn under Håndball-EM!

Ungarn og Máthé med EM-spill i gruppe E!

Torsdag kastes håndball-EM igang og storkampene kommer på løpende bånd for alle håndballinterreserte. Alexander Blonz og Norge spiller sin første kamp fredag kveld i Trondheim, men det er også andre Elverumsspillere og Elverumsaktuelle som er i aksjon. Blant dem finner vi Elverums nyeste signering Dominik Máthé.

Máthe som skrev kontrakt med Elverum for en drøy uke siden deltar nå i sitt andre mesterskap for det ungarske A-landslaget. På sine første 6 landskamper satte Dominik som da var 19 år, 9 mål for Ungarn. Nå er han året eldre og har fått seg landslagserfaring på seniornivå i det han går inn i sitt første EM.

Forrige helg var det ungarske laget i aksjon i to treningskamper mot Tsjekkia, hvor Máthé scoret 4 mål. Fra kommende lørdag er det alvor for det ungarske laget og Máthé som i VM røk ut i mellomspillet.

Nå skal Ungarene måle krefter mot europeiske lag, og det er ingen tvil om at det er nok av både kraft og skuddfarlige spillere i troppen til å utfordre sine motstandere. Ungarerne og Máthé spiller i gruppe E og har virkelig fått seg noen brutale motstandere å kjempe om poengene mot. Her venter Island og Sigvaldi Gudjonsson, Russland og en av favorittene-Danmark!

Máthé har god erfaring og har vært en nøkkelspiller på yngre landslag, nå er spørsmålet om vi allerede i dette EM får se en 20 år gammel Ungarer briljere og bidra til avansement for Ungarn.

Slik spilles Ungarns kamper i innledende gruppespill:

Lørdag 11.01.20, kl 16:00
Viaplay
Ungarn VS Russland

Mandag 13.01.20, kl 20:30
Viaplay
Danmark VS Ungarn

Onsdag 15.01.20, 18:15
Tv3 Norge og Viaplay
Island VS Ungarn

Ungarn spiller sine innledende kamper i Malmø i Sverige.

Da gjenstår det bare å ønske Dominik Máthé lykke til med det kommende mesterskapet!