Euro2020: Norgeseier og EM-debut for Blonz! – Elverum

Euro2020: Norgeseier og EM-debut for Blonz!

EM 2020-Innledende gruppespill: Norge - Bosnia-Herzegovina 32-26(17-12)

Norge starter sin første kamp i EM på hjemmebane i Trondheim Spektrum, foran fullsatte tribuner i Christan Berges oppvekstarena.

Bosnia-Herzegovina går opp til 0-2 før tidligere Elverumsspiller Petter Øverby setter Norges første mål i EM. En rask avslutning av Abelvik Rød gjør at Norge kan utligne til 2-2, før han selv pådrar seg Norges første 2.minutter. Etter 6 minutter er lagene like langt på 2-2.

I det Bosniske målet finner vi Flensburgspiller Benjamin Buric, mens det i Norges mål er Flensburgspiller Torbjørn Bergerud som er satt til å stenge buret. Etter 10 minutter spilt er det norske laget som har sikret seg et lite overtak med 5-3.

Hele 5 Flensburgspillere er i aksjon i denne kampen, Buric for Bosnia. Mens det for Norge er Jøndal, Abelvik Rød, Johannesen og Bergerud. Disse skal alle i aksjon mot Elverum og Alexander Blonz i Håkons Hall i februar.

Norge fortsetter å mate på, men Bosnia vil ikke gi bort noe gratis i sitt første EM noensinne. Norge leder med 3, men etter 18 minutter er det igjen likt på 9-9. Bergerud sliter litt, og Bosnia får sjanse på sjanse og henger fortsatt med. Det hører med å nevne at Buric i det bosniske målet heller ikke er enkel å komme igjennom! Sagosen er blant de som sliter med å få hull på Flensburg-keeperen.

Utligningen til Bosnia gir Norge et kick, og når de pådrar seg en 2.minutter etter i overkant høy tenning rykker Norge ifra til 12-9, med blant annet tidligere Elverumsspiller og Grue-gutt Magnus Gullerud som målscorer for Norge.

Norge fortsetter kjøret mot pause og Øverby herjer på linja både fremover og bakover. Når så Sagosen knekker Buric-koden går Norge til pause med en 17-12 ledelse.

2.omgang starter med vår egen Alexander Blonz på vingen framfor Jøndal. I mål har Kristian Sæveraas festet grepet etter en fin avslutning på 2.omgang.

Og Sagosen fortsetter der han slapp i 1.omgang, fått hull på Buric og dundrer inn 18-12 ledelse for Norge. Og håndballgutta holder avstand, med blant annet en svært god Petter Øverby i sving for Norge.

Etter 40 minutter kommer den endelig! Alexander Blonz scorer karrierens første EM-mål på nydelig vis og øker til 22-15 for Norge. Lekkert!

Sagosen får hvile etter 45 minutter, etter å ha satt 10 mål for Norge så langt. Og i det norske målet har Sæveraas stått godt spesielt på langskuddene fra de bosniske spillerne. Før Bergerud får muligheten til å avslutte kampen for å finne godfølelsen. På høyrekanten har Kevin Gulliksen kommet inn for Bjørnsen og også han vil melde seg på scoringslista og setter 28-20 for Norge.

Det jevner seg litt ut de siste 10 minuttene og det ender til slutt 32-26 i Trondheim Spektrum. Det gjør Norge til gruppeleder etter at alle lagene i gruppa har spilt sin første kamp. Frankrike tapte mot Portugal tidligere fredag kveld.

Sander Sagosen kåres til banens beste med sine 12 mål mot Bosnia-Herzegovina i åpningskampen.

Målscorere for Norge:
Sagosen(12), Øverby(5), Johannesen(3), Jøndal(2), Gullerud(2), Tangen(2), Abelvik Rød(2), Bjørnsen(1), Blonz(1), Gulliksen(1), O’sullivan(1).

Fredag kl 18:15 venter Frankrike som motstander for Norge. Den kampen ser du på Viaplay og Tv3 Norge!

Kanskje vil Blonz med sine franske aner, også bli bidragsytende med sine triks mot de blåkledde på søndag! Det gjenstår å se, nå er vi igang!

Ps: Både Sigvaldi Gudjonsson (Island) og Dominik Máthé (Ungarn) skal ut i sine første kamper i gruppe E lørdag. Kampene fra Malmø kan følges på Viaplay!