Euro2020: Gudjonsson og Island starter EM i dag! – Elverum

Euro2020: Gudjonsson og Island starter EM i dag!

Sigvaldi Gudjonsson klar for EM!

Lørdag skal gruppe E i aksjon med sine åpningskamper i EM. Og blant lagene finner vi Island og Elverumsspiller Sigvaldi Gudjonsson.

Gudjonsson som til daglig er kaptein i Elverum, har herjet for Elverum i høstsesongen, blant annet med 18 mål mot Halden i cupen, og han avsluttet året med 9 scoringer i den gjeve cupfinalen i Oslos Spektrum, når Elverum slo Haslum og ble Norgesmestere. Også internasjonalt har Gudjonsson vist klasse som Elverums toppscorer i Champions League. Med 49 mål er han også på 16 plass på Champions Leagues toppscorerliste.

Det har selvfølgelig resultert i at Sigvaldi er plukket ut på det islandske landslaget som nå skal i aksjon i EM som spilles i Norge, Sverige og Østerrike. Island skal spille sine kamper i Malmø og møter blant annet Elverums nysignering Dominik Máthé og Ungarn i det innledende gruppespillet.

På det Islandske landslaget finner vi også spillere som Aron Palmarsson (Barca), Gudjon Valur Sigurdsson(PSG), Janus Dadi Smarason(Aalborg), Alexander Petersson(Rhein-Neckar Löven).

Sigvaldi Gudjonsson står med 3 mål på 3 kamper for Island i mesterskapssammenheng, og fikk som Alexander Blonz og Dominik Máthé sin mesterskapsdebut på seniornivå i VM 2019.

I Islands gruppe E finner vi Ungarn, Danmark og Russland. Det betyr at det er litt av en jobb Sigvaldi og gutta fra sagaøya må gjøre for å avansere, men alt er mulig. Portugals seier over Frankrike fredag kveld er et tydelig bevis på at ingenting er opplagt selv i EM.

Slik spiller Islands kamper i EMs innledende gruppespill:

Lørdag 11.01.20, kl 18:15
Viaplay
Danmark -Island

Mandag 13.01.20, kl 18:15
Viaplay
Island – Russland

Onsdag 15.01.20, kl 18:15
Tv3 Norge og Viaplay
Island – Ungarn

Da gjenstår det bare å ønske Sigvaldi og Island lykke til med kveldens kamp og resten av det innledende gruppespillet i EM!