Blonz og Håndballgutta kan sende Frankrike ut av EM i kveld!! – Elverum

Blonz og Håndballgutta kan sende Frankrike ut av EM i kveld!!

Norge har alle muligheter!

Portugal tok sin andre strake seier i det innledende gruppespillet i forkant av Norges kamp mot Frankrike. Portugal vant til slutt 27-24 etter en jevn kamp mot Bosnia-Herzegovina, og sendte dermed Burić & Co ut av EM.

Det betyr at Frankrike er avhengig av seier mot Alexander Blonz og Håndballgutta for å holde liv i muligheten for avansement. Norge på sin side vil «uansett resultat» fortsatt ha en sjanse for avansement dersom det blir seier mot Portugal i siste gruppespillkamp på tirsdag.

Men før den tid står altså et av de råeste oppgjørende i det innledende gruppespillet for tur, når Norge møter Frankrike kl 18:15 søndag kveld.

Stjerner i lassevis

Det franske laget er naturlig nok en av favorittene i EM, men gikk på et overraskende tap mot Portugal i sin første kamp, det kan ha vært avgjørende for franskmennenes mulighet til å gå videre.

Det franske laget består blant annet av PSG-stjernene Nikola Karabatic, Luc Abalo, Nedim Remili, Vincent Gerard, og Barca-stjerner som Ludovic Fabregas og Cedric Sorhaindo. Alle mann i aksjon mot Elverum i Champions League denne sesongen.

Men det er ikke et hvilket som helst norsk lag som møter opp i Trondheim Spektrum heller, for her er PSG stjerne og kanskje verdens beste håndballspiller Sander Sagosen, som dundret inn 12 mål mot Bosnia-Herzegovina på fredag, det er Flensburg Handewitt-stjernene Gøran Johannesen, Magnus Jøndal, Magnus Abelvik Rød og Torbjørn Bergerud. Og det stopper ikke der!

For til daglid i svart og hvitt er den lekne Alexander Blonz fra Elverum på plass i troppen, tidligere Elverumsspiller og i dag Minden-spiller Kevin Gulliksen, forsvarskjempene og tidligere Elverumsspillere Magnus Gullerud (Minden) og Petter Øverby (HC Erlangen) for å nevne noen av de norske stjernene!

På benken finner vi vår alles kjære Christian Berge som har løftet det norske herrelandslaget til nye høyder, og til flere finaler de siste årene. På den franske benken er Didier Dinart, som har ledet de blåkledde siden 2016. Han har blant annet tatt Frankrike til VM gull (2017) og VM og EM -bronse (2019/2018)

Statistikk

De siste 10 kampene mellom Frankrike og Norge har endt slik:
Norge: 3 seiere
Frankrike: 6 seiere
En gang har det endt uavgjort, det var sist gang lagene møtes i Gjensidige cup, 07.04.18. Resultat 29-29.

Franskt blod, men….

Alexander Blonz er født i Clamart i Frankrike og bodde der i sitt første leveår. Hans draktnr 71 er en til ære for hans morfar som i sin tid spilte håndball i Frankrike. Blonz sine bånd til Frankrike er dermed sterke, men i kveld kan han bidra til å sende franksmennene ut av EM- som kav norsk landslagsspiller!

Blonz fikk sin VM-debut i 2019, og fikk fredag sin debut i EM, med en lekker scoring mot Bosnia-Herzegovina. I kveld krysser vi fingrene for at han kan feire med gåselever etter kampen!

Det bør bli et leven av en annen verden i Trondheim Spektrum i kveld. Elverum tuktet PSG med et voldsomt kok i Håkons Hall, bidraget fra tribunen kan bli kampavgjørende for de norske håndballgutta i kveld!

Frankrike – Norge ser du på TV3 Norge og Viaplay fra 18:15!