Gudjonsson og Máthe i føringen i Gruppe E! – Elverum

Gudjonsson og Máthe i føringen i Gruppe E!

Første kamp unnagjort for alle lag i EM!

Lørdag ble de første kampene spilt i EMs gruppe E, hvor to av Elverums håp er i aksjon.

Máthé med hardeste skudd mot Russland

Først ut var Ungarn og kommende Elverumsspiller Dominik Máthé som møtte Russland i sin første kamp. Det endte med seier til Ungarn 26-25, i en kamp der Ungarn virket å ha kontroll hele vegen.

Máthe spilte litt under 30 minutter i løpet av kampen, men fikk aldri sitt først EM mål på seniornivå, derimot klarte han på sin tid på banen å levere gode resultater. Med ett skudd på mål som målte 136km i timen, det tredje hardeste skuddet hittil i EM. I tillegg viste Máthé sin evne til å sette høy fart med Ungarns tredje raskeste spurt på 28km/t, og Ungarns tredje høyeste hopp med 60cm!

Máthé skjøt hardest for Ungarn med 136km/t!!

Ungarn og Máthé møter Danmark i sin neste kamp mandag kveld.

Gudjonsson og Island med rystende seier over Danmark!

Det var liten tvil om at Danmark var den store favoritten i gruppe E, og det var de også mot Island i første kamp. Etter at Portugal slo Frankrike fredag, var det derimot ingenting som skulle vise seg å være umulig så langt i EM.

Lagene spilte jevnt stort sett hele vegen, byttet litt på å ha ledelsen, innledningsvis i 2.omgang så det ut til at Danmark kunne få et tak på kampen, men Island nekten å slippe Danmark fra seg og utligner på 22-22 etter 41 minutter. Og derfra og ut er det Island som herjer, Danmark klarer aldri å komme tilbake og ta tilbake styringen, og når Island slurver i sitt siste angrep kan det likevel bli utligning for Danmark, som bruker god tid i sitt siste angrep. Men for mange skritt i en frikast situasjon gjør at det hele må avgjøres på direkte frikast av Mikkel Hansen. Det gikk i OL i 2008, men denne gangen var Islands keeper på plass og sikret alle poengene til gutta fra sagaøya! Det ender 31-30 til Island.

Sigvaldi Gudjonsson i den islandske landslagsdrakta!

Island briljerte med 749 pasninger, mot Danmarks 333 og lykkes med å dra ned tempoet. Imponerende og ny skrell i EM!

Sigvaldi Gudjonsson kom aldri på banen mot Danmark, men vi får muligens se han i aksjon mot Russland på mandag når alt ligger tilrette for å sette et høyere tempo for Island.

God start på EM!

Dermed har alle «Elverumsspillerne» som er med i EM sikret seg det beste utgangspunktet for avansement etter første kamp i innledende gruppespill!

Søndag 18:15 skal Norge og Alexander Blonz i aksjon mot Frankrike i Trondheim Spektrum. I det som ligger an til å bli det råeste oppgjøret i det innledende gruppespillet! Kampen ser du på TV3 Norge og Viaplay.

Blonz har vært i aksjon mot franske motstandere tidligere denne sesongen. Her for Elverum mot PSG i Håkons Hall!