Norge kastet Frankrike ut av EM(!!!!!) – Elverum

Norge kastet Frankrike ut av EM(!!!!!)

Euro2020: Frankrike -Norge 26-28 (15-14)

Det var duket for en real storkamp mellom Frankrike og Norge søndag kveld, og det var virkelig en kamp for historiebøkene som utspant seg i Trondheim Spektrum!

Norge går rett i strupen på det franske laget og Sander Sagosen dundrer raskt inn 1-0 for Norge. Og publikum har tydeligvis hørt på Erevik som bestilte mer liv og trøkk på tribunen, for det koker bra i Trondheim Spektrum når Frankrike er i angrep. Norge presser og får en ny mulighet og er oppe i 2-0 før Karabatic får redusering for Frankrike.

Både Vincent Gerard og Torbjørn Bergerud melder seg på fra start i lagenes mål, og Norge utnytter raskt Frankrikes feil, opp til 3-1 før Frankrike igjen kan redusere på straffe. Gullerud på sin side er ikke like heldig innledningsvis og står med hele 3 bom etter drøyt 7 minutter i Trondheim Spektrum.

Norge har ikke helt marginene med seg innledningsvis, men leder likevel. Marginene til Frankrike viser seg å være på samme nivå, blant annet grunnet en Bergerud som virkelig er i storform fra start.

Norge står opp som helter i forsvar og Frankrike kaster bort ballen gang på gang, det utnytter Norge og leder 7-4 etter 14 minutter av første omgang. Sagosen skal bevise for Karabatic hvem som er best nå! Så langt minner denne kampen mye om intensiteten Elverum viste mot PSG tidligere i sesongen.

Norge og Petter Øverby får kampens første 2.minutter, og slipper til Frankrike, men Bergerud står opp som en vegg. Han har spart på redninger siden kampen mot Bosnia på fredag.

Franksmennene utligner til 10 -10 etter 22 minutter, Norge er litt hete på grøten og litt raske i avgjørelsene nå, da de kunne dratt ifra. I stedet er det Frankrike som går opp i ledelsen på en kontring til Abalo.

Det er dermed Frankrike som er i føringen til pause, Norge spiller bra, men Vincent Gerard er også på jobb i Frankrikes mål, og da må skuddene være 100%. Det står 14-15 til Frankrike i det lagene går i garderoben i Trondheim Spektrum.

I 2.omgang er det Frankrike som åpner ballet og setter 16-14 før Norge reduserer til 16-15. Et par raske fra Frankrike og en nye 2.minutter til Norge, og Frankrike leder 18-15. Så gjør Gullerud comeback med 2 scoringer på rappen, og reduserer til 18-17 drøyt 5 minutter ut i 2.omgang.

Norge er tilbake med utligning til 19-19 av Sander Sagosen, før Jøndal kontrer inn en 20-19 ledelse til Håndballgutta, det florerer av tekniske feil fra Karabatic i fransk trøye, men han kan å sette mål viser han med utligning til 20-20.

Kvarteret igjen av kampen i det Jøndal klinker inn norsk ledelse 22-21 til Håndballgutta, og det koker i Trondheim.

Franksmennene kløner det til, først med Fabregas som tar Sagosen på en kontring og får 2.minutter, før Karabatic ikke får det til å stemme verken fremover eller bakover. Og når Bergerud i tillegg stenger buret, er det Norge som kan gå opp i 24-22 ledelse med 10 minutter igjen. Selvfølgelig signert Sagosen, som har hatt i overkant høy tenning i kveld, nå holder han igjen litt og da sittern som et skudd.

Magnus Gullerud fyrer av ei kraftsalve så Gerard sitter igjen svimmel i Frankrikes mål, en suser som sender Norge til 27-25, med 56 minutter på klokka, og med et par bom fra begge lag er det 3 minutter igjen og Berge på sidelinja gir tydelig tegn til at Norge skal roe ned, vi er i føringen.

Det koker i Trondheim, når den hjemvendte sønn Sagosen øker til 28-25. Nå skal 2 kollektive minutter sende medaljekandidat Frankrike ut av EM! Bergerud har vært fantastisk i mål, og Norge har vist sin bredde i forsvar og angrep!

Norge er videre fra det innledende gruppespillet, tirsdag blir det gruppefinale mot Portugal!

Blonz kommer aldri på banen i dag, men et kollektivt Norge på banen, benken og tribunen er størst og best i kveldens elleville håndballkamp! Christian Berge løper rundt i ekstase, en håndballkveld for historiebøkene dette!