Máthé og Ungarn nær EM-sensasjon(!) – Elverum

Máthé og Ungarn nær EM-sensasjon(!)

Euro2020: Danmark - Ungarn 24-24!

Etter en dramtisk første kamp mot Island, tapte Danmark knepent og «måtte» ha seier mot Ungarn som vant mot Russland for å ha mulighet for avansement.

Mandag kveld møtte Danskene Elverums nysignering Dominik Máthé og Ungarn til dyst, og det gikk absolutt ikke som forventet for nok en av medaljefavorittene.

For det var Ungarn som tok føringen i kampen og ledet stort sett hele vegen, det så lenge ut til at Ungarn skulle sende det danske storlaget på hodet ut av EM, men i sluttminuttene kom Danmark tilbake, og kunne sikre seg seieren, men de rødkledde slurver og går alene i stedet for å spille på lag. Det utnytter Ungarn og utligner. Så skal Mikkel Hansen sikre 2 poeng for danskene med sekunder igjen, men løper ned det ungarske forsvaret og får brøyt!

Ungarn får noen sekunder på å avgjøre, men det ender uavgjort 24-24 for Máthe & Co, som tross at de «taper» poeng mot Danmark var virkelig nær en skikkelig EM-skrell av dimensjoner.

Máthé scoret to mål i kampen, deriblant et viktig mål rett før lagene gikk til pause, på sine drøye 20 minutter på banen. Dominik også i dag med hardt skudd på 119km/t.

Det betyr det, at dersom Ungarn tar poeng mot Sigvaldi Gudjonsson og Island på onsdag, så er Danmark-Russland betydningsløs og de danske medaljejegerne er ute av EM!

Ungarn imponerer og viser igjen at dette er EM’et for underdogsene.

Norge møter Portugal til gruppefinale i gruppe D tirsdag, mens Island og Ungarn skal kjempe i det sidte oppgjøret i gruppe E på onsdag!