Gudjonsson herjet, da Island knuste Russland – Elverum

Gudjonsson herjet, da Island knuste Russland

Euro2020: Island-Russland 34-23 (18-11)

Elverumsspiller Sigvaldi Gudjonsson og Island hadde alle muligheter til å sikre seg avansement fra det innledende gruppespillet i EM, etter overraskende og knepen seier over Danmark i første kamp.

Mandag var de på nytt i aksjon, denne gangen mot Russland. Sigvaldi Gudjonsson fikk tillitt fra start og viste hva han er god for i landslagsdrakta.

For høyrevingen som har vært i storform for Elverum denne sesongen, var dødelig effektiv mot Russerne. Med 6 mål på 7 skudd, med både fart og elegante avslutninger ender Elverums-kapteinen blant toppscorerne i kampen. I alt er Sigvaldi på banen i 55 minutter av kampen og står opp i forsvar like godt som han fyrer av kontringer fremover!

Sigvaldi er kampens raskeste sprinter med 29km/t. Det er imponerende, og svært bidragsytende til at Russlanf til slutt blir nedsablet 34-23 av islendingene.

Det betyr at Island har sikret seg avansement fra gruppespillets innledende runder, før de møter Ungarn til gruppefinale onsdag.

Vinner Island blir det full pott i gruppespillet, dersom de avgir poeng til Ungarn vil Danmark i likhet med Frankrike ryke ut allerede i innledende runder. Dersom Ungarn tar poeng, vil altså både Sigvaldi Gudjonsson med Island og Dominik Máthé med Ungarn ta seg videre fra gruppespillet!

Siste runde i innledende gruppespill

Her er kampene hvor Elverumsspillere skal i aksjon

Aleksander Blonz:
Norge-Portugal
Tirsdag 14.01.20, kl 20:30
Tv3 Norge og Viaplay

Dominik Máthé / Sigvaldi Gudjonsson
Ungarn- Island
Onsdag 15.01.20, kl 20:30
Tv3 Norge og Viaplay