Gullerud storspilte, og Norge puljevinnere etter seier mot Portugal! – Elverum

Gullerud storspilte, og Norge puljevinnere etter seier mot Portugal!

Euro2020: Portugal - Norge 28-34 (14-16)

Norge setter opp med et godt forsvarsspill fra start og Portugsl sliter med å komme forbi, i andre enden er derimot Petter Øverby på plass og setter Norges første mål i gruppefinalen.

Lagene følger hverandre til 3-3, men så setter Norge igang apparatet og med kvarteret spilt er Norge oppe i 10-6 ledelse, Portugal pådrar seg et par 2.minuttere og Bergerud stenger buret.

Men det golder ikke lenge, Portugals styrke i dette EM har blant annet vørt og komme tilbake, og de tukter Norge helt inn mot pause, og det står 16-14 til Norge etter at Abelvik Rød setter omgangens siste mål!

2.omgang startet råbra for Norge som drar ifra i de første 5 minuttene til 20-15, og tvinger Portugal til å bruke sin andre timeout for kampen, det er lekkert og lekent fra de norske gutta.

Gøran Johannesen er en av de som ikke har fått det til å stemme helt så langt i EM, men får tillitt fra start mot Portugal og viser seg fram 4 på 5 etter en drøy halvtime fra Flensburgspilleren, i en kamp der Sagosen ikke helt har funnet den vante rytmen er det viktig å vise kollektiv bredde.

22-15 er stillingen etter 37 minutter i Trondheim Spektrum, før Portugal får sitt andre mål i omgangen og følger på. Det skilder kun 3 mål med drøye 12 minutter igjen å spille.

Magnus Gullerud er blant gutta som virkelig står opp mot Portugal, skaper rom fremover og stenger forsvaret bakover, og har satt de ballene han har fått omhender. I tillegg har Magnus Abelvik Rød virkelig levert i verdensklasse med 6 mål på lekent vis!

Nå scorer Norge fra alle kanter, men får en 2.minutter på Bjørnsen med bare 4 minutter igjen, da står selvfølgelig Torbjørn Bergerud fram og stopper skuddene fra portugiserne. Norge spikrer igjen kista og vinner 34-28!

Det betyr at Norge er gruppevinner og får med seg Portugal inn i gruppe 2 med full pott i det innledende gruppespillet!

Nå blir det E6 straka vegen til Malmø, og det er stor grunn til å takke Trondheim Spektrum for en fantastisk ramme i dette EM!

Sammen har Norge sendt Håndballgutta til topps, og Frankrike ut av EM!

Norge viser klasse, og i februar blir det mer storspill fra flere av disse gutta når Elverum og Flensburg møtes til kamp i EHF Champions League! Jøndal, Abelvik Rød, Johannesen og Bergerud kommer alle til Håkons Hall 15.februar. I dag fikk vi en smakebit på hva som venter!

Målscorere Norge:
Jøndal(7), Johannesen(6), Abelvik Rød(6), Sagosen(5), Reinkind (4), O’Sullivan(3), Gullerud(2), Øverby(1)

Onsdag venter siste kamp i innledende runde med Elverumsspillere i aksjon. Da møtes Sigvaldi Gudjonsson og Dominik Máthé til kamp.

18:15 Island- Ungarn!

Før det kl 17:45 ser du premieren av «Sammen for Elverum», på TV3 Norge!