Norge knuste Ungarn i EM – Elverum

Norge knuste Ungarn i EM

Euro2020: Norge - Ungarn 36-29(20-12)

Fredag kveld var det igjen duket for håndballkamper, og de norske Håndballgutta skulle ut i sin første kamp i hovedspillet under årets EM. Og motstanderen for Blonz og Co var ingen ringere enn Ungarn som på vegen slo Island og Russland, og sikret uavgjort mot Danmark. Ungarerne og kommende Elverumsspiller Dominik Máthé sendte dermed ut en av favorittene, Danmark!

Kampen startet fantastisk for de norske gutta som raskt gikk opp i en 4 måls ledelse og stillinga viste 4-0, før Ungarn fikk sin første redusering signert Domink Máthé!

Norge fortsetter å male på, Ungarn henger ikke med mot en Abelvik Rød med kraftsalve på kraftsalve mot Mikler i målet, og på strek for Norge herjer en bauta fra Grue i Petter Øverby.

Øverby setter 8-1 til Norge før Ungarn får sin andre redusering i kampen, nå signert Banhidi som herjet mot Island. Sålangt har han vært fraværende både fremover og bakover i denne kampen.

Etter 17 minutter scorer Magnus Gullerud 15-5 og det ser ut til å bli en stygg kamp for Ungarne som har spilt glimrende i innledende runde. Ungarn henter seg litt inn igjen på slutten av omgangen, Norge har roet litt ned. Og til pause står det 20-12 i Malmø. Keeperprestasjonen har ikke vært nevneverdig fra verken Norge eller Ungarn.

Tilbake i 2.omgang har Ungarn fått litt å tenke på og Norge har senket skuldrene litt. Det skal ikke mer til, for Ungarn går raskt i strupen på Norge og tar innpå betydelig de første 10 minuttene av omgangen det går fra 20-12 til 23-19 før Norge skjønner hva som er i ferd med å skje. Det var akkurat det samme som skjedde når Ungarn snudde mot Island i forrige kamp, og det vil Christian Berge unngå. Gjør noen rokkeringer i laget og Norge er igjen på full fart fremover.

Kampen har jevnet seg mer til, ingen herjer lenger på samme måte som i første omgang. Ungarn har blitt tøffere i forsvar og Abelvik Rød er blant de som får seg en smell og må sette seg på benken for legesjekk med det som fremstår som en forstuelse i høyrehånda for storskyttern.

Norge drar ifra litt igjen og med 10 minutter igjen står det 30-21 til Håndballgutta, og det er en trygg ledelse selv mot et krevende lag som Ungarn.

Dominik Máthé er fremtredende i Ungarns forsøk på å ta innpå på tampen med fine assist og skuddforsøk, selv ender han kampen med 3 mål på 6 skudd, meget godkjent for 20-åringen som er klar for Elverum til høsten.

Også Alexander Blonz får bli med på moroa, og spiller noen minutter på tampen, og får sin sjanse til å utfordre Ungarns målvakt denne kvelden også, med 1 scoring på 2 skudd.

Petter Øverby imponerer med 4 på 4 i kveldens kamp, i tillegg er Sagosen som alltid svært delaktig og Norge får rullert godt på laget, deriblant Harald Reinkind med 5 mål i kveld. Også Flensburg-profil Gøran Johannesen finner nettmaskene kontant i dag med 6 scoringer!

Norge vinner til slutt 36-29 og plukker 2 viktige poeng i hovedrundens første kamp. Søndag braker det løs igjen!