Máthe og Ungarn med viktig seier mot Slovenia! – Elverum

Máthe og Ungarn med viktig seier mot Slovenia!

Euro2020: Slovenia - Ungarn 28-29 (16-13)

Ungarn spiller for alvor om en semi-finale i det de møter Slovenia til kamp i hovedrunden. Selv etter tapet mot Norge har den kommende Elverumsspilleren Dominik Máthé og Ungarn alle muligheter til å nå en semifinale i årets EM.

Det er Ungarn som setter kampens første scoring, før Barcelona-spiller Jure Dolenec utligner for Slovenia. Ungarn drar så på til 3-1 men på 4-4 er lagene igjen i balanse. Så går Slovenia opp i ledelsen på 6-5 etter 10 minutter.

Dominik Máthé starter dagens kamp på benken for Ungarn, det gjør også Roland Mikler som sto som en vegg mot blant annet Island i innledende gruppespill.

Slovenia tar føringen i kampen og leder 9-7 etter at halve 1.omgang er unnagjort, og Slovenia skaffer seg en slags kontroll over omgangen, med 5 minutter igjen av omgangen leder de 14-10. Ungarn pådrar seg mye unødvendigr utvisninger og kaster bort gode sjanser, men det klarer ikke Slovenia å utnytte optimalt, og dermed er det 16-13 til pause.

Dominik Máthé er på banen fra start i 2.omgang, og Ungarn kan med Banhidi på strek sette omgangens første mål, i kassa til Ungarn er nå Roland Mikler vokter.

Máthe setter en ny redusering for Ungarn til 16-15 på sitt første forsøk i kampen, før han pådrar seg en 2.minutter etter å ha vært litt sen i ei takling. Derfra får Ungarn ny giv, og utligner på 17-17 etter 40 minutter av oppgjøret.

Når Szeged-keeper Mikler også stenger buret for Ungarn kan de øke til 18-19, og 18-20. Máthé god til å plassere seg, for å lage rom til blant annet Nagy. Før Rosta kan øke til 18-21 for Ungarn, men det snur fort i håndball. To raske reduseringer fra Slovenia og det er full kontakt igjen etter 45 minutter.

Det er et nydelig forspill av Máthe som resulterer i at Ligetvari kan øke til 21-23, og Mikler som Så langr har reddet 8 baller bidrar til at Ungarn kan gå fram med lave skuldre. Når ballen havner hos Banhidi på linja ender det som oftest med mål eller straffe, men nå har han litt for lange føtter inn i feltet. Máthé ikke bare god fremover, men rir ogsp av to mann ute på vingen i forsvar for Ungarn.

En mann har derimot Ungarn slitt med å stoppe, det er Barcelona-spiller Jure Dolenec som scorer sitt 5 for kvelden, og har vartet opp med flere avgjørende assister for Slovenia. En slagkraftig type, som møter Elverum til CL-kamp i Terningen Arena 9.februar!

Máthé setter sitt andre for kvelden i en avgjørende fase av kampen, øker til 25-28 med 4 minutter igjen, og Slovenia klarer aldri å komme tilbake, dermed vinner Ungarn og Domink Máthé 28-29 i et jevnt oppgjør denne søndagskvelden.

Det betyr at Ungarn for alvor er med i kampen om semifinale, etter at Portugal tapte sin kamp tidligere i søndag kveld.