Norge vant naboduellen og sendte Sverige ut av EM! – Elverum

Norge vant naboduellen og sendte Sverige ut av EM!

Euro2020: Norge - Sverige 23-21(12-8)

Petter Øverby setter Norges første for kvelden når Norge og Sverige møtes til nabooppgjør i hovedrunden. Full trøkk i Malmø Arena og gode forhold er lagt for at Sverige skal kunne utfordre på hjemmebane, det har klaffet dårlig så langt men kanskje kan oppgjøret mot Norge få en vendig på det for svenskene.

Det er hvertfall jevnt etter 3 minutter, når Abelvik Rød setter inn 2-1 til Norge, får han seg samtidig en real smell og må ut på sidelinja. Så ikke noe godt ut for den uheldige Flensburg-profilen, som har spilt knallbra så langt i EM, men fått seg noen trøkker. Heldigvis har det til nå ikke vært alvorlig, men denne gangen må Abelvik Rød gå i garderoben.

Bergerud varter opp med en dobbeltrwdning i verdensklasse når Norge leder 3-1, og Norge kan øke til 4-1. Det stopper ikke der, for Bergerud stenger buret totalt innledningsvis, og når Sagosen og Øverby/Gullerud får det til å klaffe med samspillet legger håndballgutta på til 5-2.

Men det snur fort, for Reinkind sliter med å få det til å sitte fremover, i stedet er det Sverige som ka utligne på 5-5 etter kvarteret spilt i Malmø.

Det gis og tas juling i Malmø nå, det smeller i begge retninger og det står en keeper i hvert sitt mål som ikke vil gjøre det lett for motstanderen. Petter Øverby får 2.minutter i en situasjon med Gottfridsson på 6-5 til Norge, men svenskene utnytter ikke det og i stedet kan Sagosen øke til 7-5. Og etter 20 minutter er stillingen 8-6.

Gullerud gir ikke bare juling i forsvar, han er også frempå og snapper baller. Tar den med seg og setter 9-6 til Norge, og da kommer Sveriges første timeout.

Kristian Bjørnsen setter 11-8 for Norge med 2 minutter igjen av omgangen, og Abelvik Rød er tilbake på banen for håndballgutta. Berge tar timeout, og Norge får en siste sjanse i omgangen, men lykkes ikke. Dermed kan lagene gå i garderoben på 12-8 til Norge.

Eivind Tangen sende i vei en underarm av verdensklasse, til 14-9 for Norge, og det blir ikke dårligere når Petter Øverby setter 15-9 før Sverfie får sin redusering til 15-10.

Øverby og Gullerud bytter på å herje på strekposisjon, og skaper situasjoner for håndballgutta. Straffe, mål eller åpne rom, det står hvertfall 19-14 etter 43 minutter, og det ser ikke ut til å hjelpe betydelig for Sverige de gangene Norge pådrar seg utvisninger. Sagosen litt ufokusert i sine siste avslutninger. Selv om han så langt har satt 7 mål for Norge. Den mannen kan ikke være 100% alltid han heller.

Norge kunne kjørt høyt tempo og malt svenskene i filler, men holder et lavt tempo nå Christian Berges menn, de skal forhåpentligvis holde ei uke til. Lukas Pellas har tatt ansvar for Sverige og løfter de blpgule til 20-17, og det nærmes seg kontakt i det lagene går inn i de avgjørende 10 siste minuttene.

Ingen i det svenske forsvaret klarer å håndtere Petter Øverby, han er overalt! Setter 3 av 3 og øker til 22-18. Tangen pådrar seg 2.minutter, og sekunder etterpå er det O’Sullivan som gjør det sammen. Det betyr at Norge spiller 4 mot 6 i 2 av de siste 7 minuttene, men heldigvis har Håndballgutta Flensburg-keeper Torbjørn Bergerud i mål som varter opp med en viktig strafferedning! Det er under en måned til den samme mannen skal forsøke å stenge buret for Flensburg når de møter Elverum til CL-kamp i Håkons Hall 15.februar.

God prestasjon av Norge som holder unna med kun et mål imot i utvisningsperioden. Christian Berge tar timeout på stillingen 22-19. Så blir drt teknisk feil på Norge, og Sverige reduserer til 22-20 i det 4 minutter gjenstår av kampen.

Øverby uheldig og bommer, men Bergerud holder Norge i ledelsen med 2 redninger i neste Sverige-angrep. Heller ikke Sagosen klarer å sette spikern i kista, og nå koker det bra i den norske troppen og i Malmø Arena. Sverige tar timeout, og har heng på Norge! «Ut å jobb som dyr», melder Christian Berge til de norske gutta!

Svenskene setter deretter sitt forsøk utenfor, og da tar Berge Norges siste timeout med drøyt 30 sekunder igjen, ingenting overlates til tilfeldighetene. I dette EM-kan alt gå, men Sagosen har ingen planer om å la noe annet enn norsk seier skje. Dundrer inn 23-20 og dermed er Norge gruppeledere alene på toppen etter nok en seier og ubeseiret i EM så langt.

Bergerud outstanding i kveldens kamp, står opp og holder Norge i ledelsen, selv når uttellingen fremover ikke er på topp. Flensburg-keeperen viser EM-formen vi er vant til å se, og dette skal altså Elverums mannskap få kjempe mot i midten av Februar, det lukter svidd av den Champions League-kampen allerede! Så bare å sikre seg billett til mer verdensklasse håndball i Håkons Hall på www.ehh.no!

Alexander Blonz, Kevin Gulliksen, Magnus Gullerud og Petter Øverby leverer alle i rødt, hvitt og blått! Foto: Beate Oma Dahle

EM så langt har vært fenomenalt for nye og gamle Elverumsspillere. Både Island(Sigvaldi Gudjonsson), Ungarn(Domink Máthé) og Norge(Alexander Blonz, Kevin Gulliksen, Petter Øverby, Magnus Gullerud) vinner søndagens kamper og kjemper alle om en mulig semifinale! Deilig!