Sigvaldi og Island seiret i tett oppgjør mot Portugal! – Elverum

Sigvaldi og Island seiret i tett oppgjør mot Portugal!

Euro2020: Portugal - Island 25-28(12-14) Drømmen om avansement lever for Island og Sifvaldi Gudjonsson!

Island og Sigvaldis Gudjonssons drøm om avansement var forsåvidt innenfor rekkevidde før møtet med Portugal, som har vist seg å være et virkelig heltent lag i dette EM. Et Island som slo Danmark og et Portugal som slo Frankrike skulle dermed møtes i andre kamp av hovedrunden i det som på papiret skulle skulle være et jevnt oppgjør mellom det som før EM var to underdogs.

Island scorer kampens første mål, og fortsetter å holde føringen derfra. For Portugal får absolutt ingenting til å stemme innledningsvis. Angrepsfeil og bom preger kampen og etter 8 minutter er stillingen 0-4 til Island og det etter at Island har hatt en mann utvist. Island kjører høyt tempo og presser portugiserne det gir nok en utvisning og først da sitter den for strekspiller Borges hos Portugal. 1-4 etter 9 minutter i Malmø.

Det er en brutal oppoverbakke for det portugisiske landslaget som altså slo Frankrike i innledende runde, det laget er ikke til å kjenne igjen etter 13 minutter mot Island. Neste redusering kommer på 2-7 mot en Gustavsson i det Islandske målet som virkelig stengte butikken det første kvarteret. 4-8 er stillingen til Island da, for det skal nevnes at heller ikke Island har fått angrepet til å sitte gitt det antallet sjanser de har fått servert det første kvarteret.

Island tar en timeout, og tilbake på banen er det plutselig Portugal som nå tar styringen i kampen og tar gradvis innpå. Et helt annet lag nå, samtidig som Island så ut til å ta litt lett på det. Etter 23 minutter er stillingen 10-11 til Island, før Portugal får alle tiders mulighet til å utligne, men Gustavsson stenger igjen for et Island uten scoring på 6 minutter før Smarason setter 10-12 etter 26 minutter.

Til pause står det 12-14 til Island, etter at Portugal scorer på direkte frikast i slutten av omgangen. Aalborg-spiller Smarason setter 5 mål for Island i 1.omgangen. Elverumsspiller Sigvaldi Gudjonsson var ikke på banen i denne omgangen.

2.omgangen fortsetter i samme stil og Portugal tar seg raskt til en utligning, stillingen er 15-15 etter 4 minutter og Elverumsspiller Sigvaldi Gudjonsson har entret banen for Island, i håp om at høyt tempo kan snu det igjen for Island, for nå er det Portugal som er i ledelsen.

Når Portugal brøyter ser Sigvaldi Gudjonsson på langløp og kontringen går rett i det åpne målet til Portugal. Det er starten på en ny giv fra Island som går opp til 18-21 med 42 minutter spilt, Sigvaldi står godt opp i det Islandsske forsvaret og har satt tempo i laget igjen. Får også en gedigen sjanse fra vingen Sigvaldi, men Quintana har stått opp or reddet Portugal i mange situasjoner også i dag, det gjør han også på skuddet fra Gudjonsson.

Quintana tar mye fra Island og med drøyt 12 minutter igjen av oppgjøret er det likt på tavla mellom de to lagene, men Island rydder unna igjen og leder 22-24 med 10 minutter igjen.

Det knives i sluttminuttene og nå er Barcelona-stjerne Aron Palmarsson i full gang. I starten av februar skal han møte sin lagkamerat Sigvaldi Gudjonsson til Champions League kamp i Terningen Arena. Den duellen er det bare å glede seg til.

Palmarsson utfordrer med et minutt igjen, og når han ikke kommer forbi, blir det 2 minutter til Borges og dermed kan Island punktere det hele når Gustavsson redder et siste forsøk fra Silva.

Det ender 25-28 til Island og Sigvaldi Gudjonsson i Malmø Arena. Island har virkelig implnert og klarer å holde unna for et jagende Portugal i 60 minutter. Barcelona-stjerna Palmarsson passer til Sigurdsson som kan sette spikern i kista for Island, Smarason og Gustavsson har vært mye av grunnen til seiern med gode innvolveringer fremover og bakover.

Dermed er det relativt åpent igjen i gruppe E, før Ungarn, Slovenia, Sverige og Norge skal ut i sine kamper søndag kveld.

Godt levert av Sigvaldi Gudjonsson og Co!