Hva vet vi om kommende sesong? – Elverum

Hva vet vi om kommende sesong?

Nytt år og nye muligheter sies det!

Vi er omtrent halvveis i 2019/2020-sesongen, og arbeidet mot neste sesong er som alltid i gang. Elverum Håndball vil være best mulig forberedt for nåtid og for framtid, derfor er vi allerede igang med å legge kabelen for det som venter.

I Elverum er vi blitt vant til at noen kommer og noen går hver sesong, og det er jo det vi vil. Vi henter talenter, vi skaper talenter og vi følger talenter ut i nye utfordringer.

Kommende sesong er intett unntak, og vi skal forsøke å gi et bilde på hva vi allerede nå vet om kommende sesong.

Champions League legges om

Elverum Håndball har gjort store steg i Europa de siste åra, og spiller i dag i gruppe A/B sammen med PSG, Barcelona og Flensburg for å nevne noen. En alle tiders mulighet til å vise seg fram mot de aller beste håndballlagene i Europa, og for å vise seg fram for EHF på og utenfor banen.

Hvorvidt Elverum kan håpe på en plass i Champions League neste sesong kommer an på en rekke kriterier, først og fremst og viktigs av alt er å vinne Sluttspillet. Det er her norges billett til Champions League ligger, og seier her er grunnleggende for videre muligheter.

Dersom så skulle skje, er det likevel ikke sikkert at Norge og Elverum får en plass i Champions League. EHF har nemlig vedtatt å endre systemet fra 2020/2021 sesongen, noe som gjør nåløyet trangere enn noen gang.

Fra neste sesong skal kun 16 lag spille i EHF Champions League, mot dagens 28 lag. I tillegg Europa-ligaen enda sterkere, da flere lag som i dag ville fått spille CL må ned et hakk.

Slik blir EHF Champions League neste sesong.

For å nå opp til de 16 topp-plassene i Europa må det leveres på og utenfor banen. Her er nøkkelen for å være med i det aller gjeveste selskapet fra kommende sesong. Elverum trenger derfor all støtte de kan få for i kampen om flere poeng i årets CL, samt et enormt trykk utenfor banen, med fulle tribuner og god stemning. Det styrker kortene, og som vi vet er ingenting umulig når vi står «Sammen for Elverum».

Hvem som får være med er det til slutt EHF som bestemmer, så nå gjelder det å sette alle kluter til i de gjenstående kampene av årets gruppespill i CL, slik at Elverum er best mulig rustet dersom sluttspilltitelen skulle havne i Terningen Arena også denne sesongen.

Disse har signert med Elverum

Elverum er allerede godt i gang med å sikre laget for neste sesong, her er en liten oversikt over de som er klare for Elverum etter sommeren.

Dominik Máthé- (Høyreback)
Máthé er i disse dager i full gang med EM-spill for Ungarn og har scoret flere mål i årets mesterskap. Høyrebacken er bare 20 år, men er sett på som et enormt talent og er klar for Elverum kommende sesong. Han debuterte i mesterskap på seniornivå allerede under VM i fjor og skrev i januar en 2 -årskontrakt med Elverum.

Dominik Máthé i aksjon for Ungarn under VM i 2019.


Søren Tau- (Strekspiller)
Den danske forsvarsbautaen Søren Tau spilte litt over en halv sesong i Elverumstrøya forrige sesong før turen gikk til Holstebro. Nå vender den danske publikumsyndlingen tilbake til de dype skoger på en 2-årskontrakt og gleder seg til å gjøre comeback i svart og hvitt!

Søren Tau, gjør comeback i svart og hvitt!


Christopher «Totte» Hedberg – (Høyrekant)
«Totte» spiller i dag i Skövde og var så sent som i forrige sesong på All Star-laget i den svenske Eliteserien. Nå går høyrekantens ferd til Elverum hvor han har skrevet en 2-årskontrakt.

Skövde-spiller Christopher Hedberg inn på Elverums høyrekant!


Trenerskifte

Michael Apelgren tok over etter Christian Berge i 2014 og har tatt klubben til nye høyder, og opp til Europa-toppen. Nå vil den svenske yndlingen hjem til Sverige, og har skrevet kontrakt med Sävehof fra kommende sesong.

Michael Apelgren reiser hjem til Sverige og overtar Sävehof neste sesong.

Det betyr at Elverum måtte på trenerjakt og etter måneder med prosess falt valget på den meritterte tidligere landslagsprofilen Børge Lund. Med 216 landskamper og 390 mål for Norge, og den eneste norske spilleren som har løftet Champions League-trofeet er Børge lund nå klar for å ta stafettpinnen videre i Elverum, først og fremst på en 3 årskontrakt.

Børge Lund blir Elverumstrener fra 2020/2021 sesongen!


Disse forlater Elverum etter sesongen

Det er også noen som tar springbrettet ut i nye utfordringer neste sesong, og her er noen av overgangene som allerede er klare.

Lukas Sandell
Etter 2 år i Elverumstrøya går turen nå videre for den herjende høyrebacken. I midten av januar ble det bekreftet at Sandell fra neste sesong er klar for Elverums danske CL-utfordrer Aalborg.

Lukas Sandell mot Aalborg i CL denne sesongen, neste sesong blir han å finne i den røde drakta.


Magnus Fredriksen
Playmakeren fra Vestfossen har tatt store steg i Elverumstrøya og spilt ut både den ene og den andre verdensstjerna med sine lure trekk, nå skal Fredriksen pakke snippsekken og reise ut i verden. Neste stoppested for Fredriksen er det tyske Bundesliga-laget Wetzlar.

Fredriksen har storstpilt i svart og hvitt, neste sesong skal ham til tyske Wetzlar.


Sigvaldi Gudjonsson
Elverumskapteinen har herjet i Champions League, og blitt fast inventar på det islandske landslaget, og da banker fort storklubbene på døra. Sigvaldi sikter høyt, og neste sesong blir han å finne i det polske «Final 4-laget» Kielce!

Sigvaldi Gudjonsson satte 18 mål mot Halden i cupen, det er bare en av de mange bragdene Elverumskapteinen kan vise til gjennom sin tid i Elverum, før islendingen nå reiser til Kielce.


Sebastian Henneberg
Det ble med en sesong i svart og hvitt for Sebastian Henneberg. Dansken som kom fra danske Aarhus, skal nå tilbake til Danmark og slår følge med Lukas Sandell til Aalborg.

Sebastian Henneberg dundrer til mot PSG som mot så mange andre denne sesongen. Neste sesong skal ham til Aalborg.


Disse har kontrakt for neste sesong

Flere i dagens tropp har tidligere skrevet lengre kontrakter. Det gjelder disse spillerne:

Målvakter
Emil Kheri Imsgard
Thorsten Fries
Jesper Gulliksen

Strekspillere
Endre Langaas
Kristian Krag Ørsted
Thomas Solstad
Søren Tau(Ny)

Vinger
Alexander Blonz
Christopher Hedberg (Ny)

Backer
Tobias Grøndahl
Simen Holand Pettersen
Rasmus Boysen
Jonas Myreng Elverhøy
Alexander Mitrovic (på lån til Halden)
Dominik Máthé (Ny)

Dette er noe av det vi har kjennskap til foran 2020/2021 sesongen! Vi bygger laget sammen!