Ungarn tapte for Sverige: Håndballgutta klare for semifinale i EM! – Elverum

Ungarn tapte for Sverige: Håndballgutta klare for semifinale i EM!

Euro2020: Ungarn-Sverige 18-24(9-10)

Ungarn hadde fortsatt muligheter for å ta seg til semifinale i EM, før oppgjøret mot vertsnasjonen Sverige i Malmø. Svenskene på sin side hadde ikke stort mer enn heder og ære å spille for mot kommende Elverumsspiller Domink Máthé & Co!

Ungarn scorer kampens første ogngår rask også opp til 3-1 mot svenskene, men klarer ikke dra ifra svenskene som henger seg på. Domink Máthé får noen minutter i starten av kampen men bommer på sin sjanse innledningsvis. Blir tatt av men kommer raskt tilbake for Ungarn, med blant annet et meget godt hjemmoverløp som hindrer Sverige å kjøre det høye tempoet de ønsker.

Svenskene tar timeout på stillingen 4-3 til Ungarn, med 14 minutter spilt i Malmø Arena. Det gir raskt effekt, framprovoserer en 2 minutter til Ungarn og kan Lugi-spiller Pellas kan utligne til 4-4 for Sverige.

Det er virkelig målvaktenes kamp etter 20 minutter, det stå 5-5 og Appelgren i det svenske målet har 50% redninger, mens Mikler i det Ungarske målet har står med ca 60%. Sverige tar likevel føringen og er laget som først går opp til 6 mål, men Ungarn føger raskt på, før svenskene igjen kan kontre inn ny ledelse 6-7 med 5 minutter igjen av omgangen.

Svenskene holder trykket oppe og Banhidi får ikke full klaff på alle sine sjanser, dermed er det 9-10 til de blågule til pause.

Ungarn utligner først i 2.omgang, men Sverige svarer raskt til 10-11. Sverige øker deretter til 10-12 på straffe, men Ungarn slipper ikke taket, Dominik Máthé setter 11-12 for Ungarn fra høyrebacken og kampens første for den kommende Elverumsspilleren.

Máthé reduserer igjen til 13-14 og henger på svenskene nå. Ungarn må vinne for å ha en mulighet til å nå semifinale. Det er spilt 42 minutter i det Sverige ber om timeout. Men det slurves mye nå. Det gjør at Dominik Máthé kan utligne til 15-15 for Ungarn.

Sverige tar tilbake førikgen i kampen og leder lenge 18-20, uten at Ungarn klarer å omsette sine sjanser til mål, og med 5 minutter igjen går Sverige opp til 18-21, Mikler med mange herlige redninger og bortimot 40%, hjelper lite når skuddene blir for mange.

Det vil seg derimot ikke for Ungarn, svenskene har flyt i sluttminuttene og drar i land en fortjent seier som laget som gir mest når det gjelder. 18-24 står det på tavla i det sluttsignalet går i Malmø

Det betyr at Ungarn ikke kan utfordre Norges avansement og håndballgutta er dermed klare for semifinale! Ungarn på sin side har en aldri så liten mulighet før sin siste kamp onsdag. Det krever at Norge vinner over Slovenia og at Ungarn slår Portugal, i tillegg må målforskjellen gå i Ungarns favør.

Dominik Máthé med 3 mål for Ungarn i kveld!