Euro2020: Máthe og Ungarn, klarte ikke hamle opp mer Portugal! – Elverum

Euro2020: Máthe og Ungarn, klarte ikke hamle opp mer Portugal!

Euro2020: Portugal - Ungarn 34-25 (16-14)

Ungarn hadde en teoretisk mulighet til å ta seg videre fra hovedrunden til en semifinale dersom de fikk en godt resultat mot Portugal i sin siste kamp. Portugal på sin side var allerede ute av dansen før møtet med Domink Máthé og Ungarn.

Lagene startet kampen likt, og det var Bence Banhidi og Ungarn som scoret kampens første mål i oppgjøret, dernest fulgte lagene hverandre tett de første 10 minuttene før Portugal tok over noe av styingen i kampen. Ti minutter senere ledet portugiserne 10-8 før Ungarn igjen tettet til luka og utlignet på 11-11.

Portugal dro igjen ifra og ledet 15-12, og hold en ledelse inn i garderoben på to mål 16-14.

Tilbake på banen er det Portugal som tar initiativ i kampen, til tross for at Dominik Máthé har kommet inn for Ungarn og setter flere baller i nettet, klarer ikke Ungarn å henge med.

Med 10 minutter igjen av kampen har Portugal en 27-21 ledelse og den klarer aldri Ungarn å ta igjen. Portugal har fullstendig kontroll og vinner til slutt 34-26, Moreira scorer 7 mål for Portugal i det som til slutt bli en komfortabel seier.

Den kommende Elverumsspilleren Dominik Máthé scorer 4 mål på sine i alt 20 mimutter på banen i kampen. Det er godt levert av 20 åringen, men det holder ikke mot et Portugal med betydelig bedre måøteft enn Ungarn i dette oppgjøret.

Dermed er det avklart. Uansett resultat mellom Slovenia og Norge i siste kamp, er begge lagene klare for semifinale.