EM-finalen glapp med minste margin for Håndballgutta! – Elverum

EM-finalen glapp med minste margin for Håndballgutta!

Euro2020 - Semifinale: Norge-Kroatia 28-29 e.e.o (10-12)

Norge tok seg ubeseiret gjennom gruppespillet og etter at Kroatia spilte uavgjort mot Spania var det klart at Christian Berges menn skulle opp mot Kroatia og Lino Cervar i EM-semifinalen.

Norge starter i angrep, men det er Kroatia som scorer kampens første mål, men O’Sullivan utligner fortløpende og Kroatia pådrar seg samtidig sin første 2.minutter i kampen etter 2:20.

Mesterskapets toppscorer Sander Sagosen er ikke vond å be når han får skuddmulighet og dundrer inn 2-1 for Norge! Lagene følger hverandre tett innledningsvis, 3-3 er stillingen etter 7 minutter før Sagosen setter Norges andre straffe i kampen til 4-3. Kroatene spiller helt på kanten og får svi for det. det snur derimot fort og Kroatia setter raskt to mål på kort tid og leder 4-5. Både Bergerud og det norske forsvaret har problemer med å stå imot det kroatiske laget som går opp til 5-7, før Sagosen tar ansvar og reduserer til 6-7 etter at 13 minutter er spilt i Stockholm.

Maric er livsfarlig mot det norske forsvaret og har 4 av 4 etter 17 minutter, Norge sliter ikke bare bakover men har også utfordringer med å komme igjennom det kroatiske forsvaret, i tillegg har Sego stoppet 5 av 6 skudd imot seg. Det er en betenkt Berge på sidelinja som nå prøver å løse mysteriet Kroatia. Bom bom og bom, før Horvat setter Kroatia i føringen med 3!

Det ser et øyeblikk ut til at Norge skal snu det igjen, reduserer til 9-10. Men det blir mye stang ut og heldigvis for Norge treffer heller ikke kroatene på alt. Gullerud reduserer til 10-11 og før Kroatia legger på til 10-12 og det er også stillingen i det lagene går til pause. Berge og gutta må i garderoben og finne ut av hvordan kveldens utfordring skal løses.

Kroatia dundrer inn 10-13 i starten av 2.omgang, og Tangen har ladet opp skuddarmen i garderoben han også, og reduserer til 11-13. Utrolig lite mål, det er helt tydelig at det er vinn eller forsvinn i dette oppgjøret, ingen spiller med høy risisko.

Norge har alle muligheter til å utligne, men i stedet roter de bort ballen og kroatene kan igjen gå opp i tre måls ledelse, 12-15 etter 36 minutter. Bergerud er heldigvis på jobb og står imot Kroatias mulighet til å øke til fire, og i stedet kan Gøran Johannesen smelle inne 13-15. Flensburg-stjerna tar ansvar. Gullerud reduserer til 14-15, også er det ny angrepsfeil fra Kroatia og endelig kan Norge utligne til 15-15! Den tidligere Fyllingen-spilleren Eivind Tangen setter den, og nå tar den kroatiske treneren timeout, med 20 minutter igjen å spille i denne høydramatiske semifinalen.

Jøndal går inn helt alene etter en norsk kontring, og blir meid i bakken. Dermed blir det utvisning til Kroatia og Sander Sagosen sender Norge i føringen 17-16 i det klokka viser 42 minutter! Det norske forvaret løser oppgaven mye bedre bakover nå, kroatene må jobne betydelig mer for å komme til sjanser, men de får likevel sin utligning til 17-17. Så får kroatene 2 nye sjanser og er igjen oppe i 17-19, Norge må sette sine sjanser for å hamle opp med Cervars lag!

Det hjelper ikke på at Johannesen får en merkelig utvisning etter en duell med Horvat, men det som hjelper er at Bergerud har bestemt seg for å stenge det norske buret, her må Norge gjøre jobben selv, de får ingenting gratis. Sagosen føyt høyt og utligner igjen til 19-19, med 12 minutter igjen.

Nok engang en billig 2 minutter til Norge, når Øverby er oppe å blokker ball. Kroatia øker til 19-20, men Johannesen vil ikke gi slipp og kommer som et prosjektil og banker inn 20-20, før Kroatia igjen øker til 20-21.

9 minutter igjen i det Kroatia pådrar seg ny utvisning, nå kan Norge ta et grep om kampen. Sagosen er størst av alle, og Bergerud stenger buret nå leder håndballgutta 22-21, men 6 minutter igjen, og når Kroatia slurver i angrep tar Christian Berge timeout, nå har Norge tatt føringen.

Tilbake på banen får Øverby ballen på linja og blir tatt, Sagosen kan sende Norge opp i en to måls ledelse på straffe, men den går ikke inn, i stedet utligner Kroatia til 22-22. Før de igjen går opp i ledelsen til 22-23, bare minuttene igjen i Stockholm. Johannesen drar seg igjennom, og får straffe og utvisning til Kroatia. Norge spiller i overtall bortimot resten av kampen nå i det Jøndal brenner nok en norsk straffe.

Kroatia bommer, Norge ruller opp og Jøndal utligner til 23-23. Kroatia tar timeout, nå må Norge fram skal de redde ekstraomganger i denne semifinalen, og slik blir det! Kroatia setter den rett i blokka og det blir 2 nye ekstraomganger i Stockholm! For en kamp! Er vi vitne til en reprise fra 2017?

Kroatia setter første, før Sagosen utligner. Horvat bommer og det samme gjør Johannesen. Vi er like langt etter halvspilt første ekstraomgang, Norge står opp i forsvar og får sin sjanse til å gå opp i ledelsen i slutten av omgangen, men det blir passivt. Og fortsatt 24-24 etter første ekstraomgang.

Norge feiler i sitt første angrep, og Kroatia øker til 25-26. Før Sagosen varter opp med nydelig utligning med sitt tiende mål. Så kaster kroatene bort ballen, Norge og Kristian Bjørnsen kontrer! 26-25!!

Norge står opp, Bergerud står opp! Kroatia får frikast, det er 2 minutter og 7 sekunder igjen, og Kroatia BOMMER fra kant!! Scorer Norge nå er det finale neste! Sagosen blir tatt, Norge må avslutte med 37 sekunder igjen! Men det blir passivt!

Nå skal det avgjøres! Tiden er ute! Kroatia får straffe! Kan Flensburgs stjernekeeper sende Norge til finalen? Ikke denne gangen! Det blir 2 nye ekstraomganger! Nå er gutta slitne!

Norge starter med ballen, men Tangen får ikke ballen innenfor stengene, men heller ikke Kroatia kommer srg til sjanse og får brøyt. I stedet kan Jøndal banke inn 27-26, han har ikke hatt mange sjanser i kveld men leverer når han må! Kroatia utligner til 27-27, også brøyter Norge og Horvar sender Kroatia opp til 27-28, og Norge bommer igjen! Også kontrer Norge!! 28-28! Ekstraomgangen er over! Nå gjenstår 5 minutter i siste ekstraomgang!

Kroatia bommer, men det gjør også Norge som brøyter. 4 minutter igjen, i det Kroatia leverer en glimrende flyver, men der er BERGERUD! Norge prøver igjen, men det koker i toppen! Ny brøyt! 3 minutter igjen! Kroatia brøyter!! 2 minutter igjen! Sagosen bommer måtte skyte før passivt! 1 minutt igjen! Kroatia med angrepsfeil!! Norge må score nå!! Johannesen bommer! Kroatia scorer i siste sekund! Det er slutt! Kroatia går til EM-finalen, norge må ta tiltakke med bronsefinale!

Et fantastisk EM av håndballgutta, men mot Kroatia blir det for tungt for Norge. Der blir ingen EM-finale, denne gangen heller! Utrolig surt for et Norge som har vunnet alle sine kamper på veg hit.