Blonz og Norge med historisk EM-bronse! – Elverum

Blonz og Norge med historisk EM-bronse!

Euro2020 - bronsefinale: Slovenia - Norge 20-28 (9-12)

Etter et hårfint semifinale-tap mot Kroatia, skulle Norge ut i bronsefinale mot Slovenia.

I motsetning til oppgjøret i hovedrunden, velger nå Christian Berge å sette de mest rutinerte på banen når det skal spilles om en historisk EM-bronse. Norge har fortsatt til gode å ta medalje i EM, og har foran dette EM 4.plass som beste plassering.

Det er en tam førsteomgang vi er vitne til i Stockholm. Norges Gøran Johannesen setter kampens første scoring, så scorer Slovenia to, før det får hele 3 minutter til Jøndal utligner til 2-2. Norge legger seg deretter i føringen og leder 5-8 etter 22 minutter, og Flensburgstjerne Jøndal er blant de som er farligst på mål i denne første omgangen. Sagosen har ikke den store dagen så langt, hatt et enormt EM og er litt ute av det nå. Petter Øberby og Magnus Gullerud derimot er i godt driv både fremover og bakover og Norge går til pause med 9-13 ledelse.

Norge går ut i hundre i 2.omgang og Jøndal setter 9-17 etter 37 minutter, og Norge fortsetter å hejre, 12-20 er stillingen etter 46 minutter og etter 52 minutter setter O’Sullivan inn 16-24. Derfra går det lekent for håndballgutta som ikke gir seg før det står 20-28 og det blir seier mot Slovenia!

Norge vinner en historisk EM-bronse, etter å ha feid Slovenia av banen på elegant vis!

Vi gratulerer Alexander Blonz og Co med tidenes første EM-medalje!! Nå gjør vi oss klare for mer europeisk håndball i EHF Champions League! Da skal mange av de samme stjernene detre EM møte Elverum. PSG, Flensburg og Aalborg er det som venter etter EM! Det er bare å stålsette seg for flere storkamper!!

Norges målscorere:
Jøndal(7), Bjørnsen(5),Sagosen(4), Johannesen(4),Gullerud(2), Reinkind(2), Tangen(2), Øverby(1),O’Sullivan(1).