Inn mot toppkampen med Kolstads William Aar! – Elverum
FOTO: Robert Magnussen Tlf: 99377622

Inn mot toppkampen med Kolstads William Aar!

Vi har tatt pulsen på EM-bronsevinneren William Aar før onsdagens toppkamp, Elverum – Kolstad.

Først gratulerer med historisk bronse i EM!

Takk for det!

I omstarten etter EM tapte dere hjemme mot Arendal. Hvordan opplevde du den kampen?

Det ble en tøff start på vårsesongen. Vi var preget av en lang landslagspause og slet i hovedsak med å sette forsvarsspillet. Vi slipper inn hele 34 mål, noe som gir et dårlig utgangspunkt for å ta poeng mot topplag i denne ligaen. Samtidig fikk vi en god gjennomkjøring og tok med oss flere positive aspekter fra kampen.

Onsdag venter toppkamp i Terningen Arena mot Elverum. Dine tanker inn mot kampen?

Det blir en tøff kamp som krever tilstedeværelse i 60 minutter. Elverum er favoritter i samtlige eliteseriekamper i Terningen, men dersom vi får satt forsvarsspillet og unngår de enkle målene bakover har vi en god mulighet til å stjele med oss et par poeng hjem.

Hva blir nøklene til at Kolstad kan pakke ned to poeng hjem i bussen?

Vi blir nødt til å sette forsvarsspillet fra start og holde konsentrasjonen oppe gjennom hele kampen. Dersom vi nøler eller slurver i perioder vil vi bli hardt straffet, mot lag som Elverum.

Etter to sesonger i Kolstad drar du til Aarhus i sommer. Hva skal til for at norske klubber skal klare å holde på dere unge fremadstormende spillere litt lenger?

Det tror jeg er veldig individuelt fra spiller til spiller. Noen trigges av å utforske nye miljøer, mens andre trives i det trygge. Norske klubber må legge til rette for at talentene kan prioritere håndballen enda høyere enn i dag.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Terningen Arena og lykke til med kampen!