Elverumsgutta parkerte Kolstad og tok 2 nye poeng! – Elverum

Elverumsgutta parkerte Kolstad og tok 2 nye poeng!

Elverum-Kolstad 32-27 (12-14)

Det var en jevn start på kampen mellom de to topplagene i Terningen Arena. Stillingen var 2-2 etter 6 minutter spill, og da startet dramatikken i kampen. Først fikk Sander Rønning en fortjent utvisning etter han taklet Lukas Sandell i siden, og bare sekunder etterpå er dommeren oppe med det røde kortet etter at Kolstads landslagsspiller William Aar setter ut foten i det Sigvaldi Gudjonsson i det han hopper inn fra kanten. Selv i spill fire mot seks så klarte gjestene fra Trondheim å øke til 3-2 minuttet etterpå.

Etter ti minutter av kampen er det Kolstad som var i føringen i Terningen Arena. Elias Thome økte til 5-3 etter en fin avslutning i lengste kryss. Kolstad ga seg ikke, og etter 13:40 økte Roar Forbord til 8-3 med sine 46 straffescoring for sesongen. Elverum var meget rystet i denne perioden av kampen. Endre Langaas satte to etterlengtede scoringer for hjemmelaget som kun hadde gjort fem mål etter 15 minutter av kampen.

Sigvaldi Gudjonsson lurte Lars Eggen Rismark fra straffemerket etter 16 minutter av kampen. Da var stillingen 9-6 til trønderne. I denne perioden var Elverum enda mer med i kampen. Det løsnet fremover for vertene og etter 20 minutter var Elverum kun to mål bak gjestene fra Trondheim. Endre Langaas sørget for at stillingen var 9-10 i favør gjestene etter at han kontret inn sin tredje scoring i kampen etter 21 minutter.

Elverum fikk enda en mulighet i overtall etter at Sander Rønning hang på ryggen til Jonas Burud, og i det overtallet sørget Tobias Grøndahl for at Elverum for første gang siden 3-3 var igjen likt med Kolstad. 11-11 etter 26 minutter, ble til 12-12 etter at Grøndahl satte sitt tredje mål i kampen bare minuttet etterpå.

En av de virkelig store talentene i norsk håndball, Simen Lyse sørget for at Kolstad ledet 14-12 med omgangens to siste scoringer for gjestene fra Trondheim. Dermed var stillingen 14-14 i favør Kolstad i dette toppoppgjøret.

Elverum startet best de første fem minuttene av 2.omgang. Thomas Solstad sørget for at stillingen var 15-15 etter 35 minutter etter at han fikk et fint innspill fra Lukas Sandell. 30 sekunder senere sørget Sigvaldi Gudjonsson for at Elverum ledet for første gang i kampen siden åpningsminuttene. På stillingen 17-15 etter 36 minutter måtte Stian Gomo ta seg en prat med sine gutter, etter at Elverum kom ut i 100 i den 2.omgangen.

Serielederen fra Elverum økte til 20-16 etter at Alexander Westby satte inn sin første straffescoring etter 38 minutter. Elverum var solide og ledet hele 9-2 etter at Alexander Blonz kontret inn nok en scoring for de hvitkledde vertene og kampen hadde tatt en helt ny vending. Westby sørget for at Elverum ledet 22-16 etter 40 minutter, denne gangen også fra straffemerket.

En av grunnen til at Elverum rykket ifra serietreer Kolstad i dette oppgjøret var at Emil Imsgard sto en helt strålende match bakover i banen. I tillegg hadde Apelgren vært flink til å rullere på laget. Etter 42 minutter hadde hjemmelaget økt til hele 9 mål. Sigvaldi Gudjonsson sørget for at Elverum hadde gjort 14-12 til Kolstad til 25-16 i sin favør. Sterkt av hjemmelaget som har et knallhardt kampprogram i tiden som kommer.

Danske Kristian Krag Ørsted viste at han hadde øvd på skuddteknikk i vinterpausen. Med et lekkert tricksskudd på Simen Westby Johansen så sørget han for at Elverum ledet med ti mål etter 47 minutter av kampen. På dette tidspunktet virket det som om gjestene hadde resignert.

De siste 10 minuttene bølget kampen litt frem og tilbake. Elverum valgte å hvile Sigvaldi og Fredriksen, og uten en syk Henneberg ble det mye spilletid på både Holand Pettersen og Tobias Grøndahl. Elverum slurvet veldig de siste fem minuttene og stillingen ble til slutt 32-27 til hjemmelaget som gjorde en meget solid hjemmekamp.

For Elverum ble Lukas Sandell toppscorer med 6 mål, og for Kolstad ble Gabriel Setterblom toppscorer med sine sju mål.

Nå venter kanskje verdens beste klubblag på søndag. Barcelona kommer til Terningen Arena.