Rutine, historie og ei dose EM-stjerner! – Elverum

Rutine, historie og ei dose EM-stjerner!

Det er bare å stålsette seg, inn på banen i kveld kommer en av tidenes beste håndballlag! Det er antagelig det gjeveste herrelaget i håndball som noen gang kommer til å sette sine bein i Terningen!

Dette laget som har vunnet EHF Champions League desidert flest ganger! Hele 8 ganger har
Barcelona løftet det gjeveste trofeet i turneringen, i tillegg til at de også vant turneringen 1 gang da
det i sin tid European Champions Cup!

Det spanske laget som nå entrer Terningen Arena har betydelig rutine, fra forrige sesong når laget
spilte Final4 har 2 spillere kommet til og 4 forlatt klubben. Dert betyr at de fleste av gutta her har
betydelig erfaring med store kamper og leverer på høyt nivå til enhver tid.

Det er ingen lag i Gruppa A som er i nærheten av å skyte så mye som Barcelona, hele 550 skudd har
spanjolene avlevert i denne sesongens Champions League, og når det samme laget også har den
beste scoringsprosenten er det lett å forstå at Barcelona er et angrepslag av rang. Kun en gang har de scoret under 30 mål denne sesongen, det var i møtet med Pick Szeged, som også var den eneste kampen spanjolene tapte i Cl før jul.

Dette laget har en historie å forsvare, det finnes knapt et annet lag som kan måle seg med Barcelona de siste 20 årene. De har herjet med sine motstandere i en årrekke, med unntak av en liten periode på starten av 2000-tallet, er dette et lag som har frekventert Finale4 og de gjeveste gruppene år etter år.

Ikke bare er Barcelona den ubestridte eneren i Spania og en av de aller gjeveste lagene i Europa, nå har også Spania vist seg fortjent til å kalle seg Europas beste håndballnasjon på herresiden, etter at de for et par uker siden sikret seg EM-gullet!
Og såklart har flere av spillerne som nå løftet EM-trofeet også betydelige roller i Barcelona-laget som onsdag kveld entrer Terningen!

Vi snakker om spillere som Aleix Gomez Abello, Raul Enterrios, Gonzalo Perz De Vargas Moreno, Aitor Arino Bengoechea som for uker siden ble kåret til Europamestere. I tillegg består altså dette
Barcelonalaget av den tapende EM-finalisten Luka Cindric fra Kroatia og en rekke andre stjerner som
Victor Tomas, Jure Dolenec (4. mestscorende i EM), Raul Entrerrios Rodriguez, Nen Dika, Aron
Palmarsson, Ludovic Fabregas, ja vi kunne like gjerne nevnt dem alle.


Det er ikke et Barcelona som er totalt uslåelig, men det skal klaffe i ganske mange retninger skal det være mulig å ta poeng mot denne gjengen. Pick Szeged gjorde det i første runde, det kan skje igjen.

Vi kan jo nevne som en funfact:
Barcelona tapte sin første CL-kamp forrige sesong borte mot Rhein-Neckar Löven, deretter tapte de
kun en kamp til i gruppespillet forrige sesong. Det var borte mot Veszprem i første kamp etter januar-pausen, den 9.februar 2019, Barcelona tok seg likevel til Final4.
Denne sesongen tapte Barcelona i første kamp i CL, borte mot Pick Szeged. De møter nå Elverum i den første CL-kampen etter januar-pausen, vi skriver 9.februar 2020……..


Skal det på noen måte være mulig, er det en ting som er viktig. Barcelona må på ingen måte føle seg hjemme i Terningen Arena, dette er Elverums fort.

La oss vise dem at EM-koket i Trondheim kan
overdøves når Barcelona nå kommer ut fra garderoben – vi har ingenting å tape!