Elverum fulgte Barcelona hele vegen til døra i ellevilt CL-oppgjør! – Elverum

Elverum fulgte Barcelona hele vegen til døra i ellevilt CL-oppgjør!

Elverum-Barcelona 26-30 (14-16)

Innledning av kampen var preget av at Elverum holdt seg godt til kampplanen med å spille lange angrep mot verdens beste klubblag. Selv om tempoet var lavt så klarte Elverum å spille seg til gode muligheter mot et sterkt spansk forsvar. Da uret i Terningen Arena hadde passert 7 minutter var stillingen 3-2 til gjestene etter at Ludovic Fabregas hadde satt to av målene fra sin linjeposisjon.

Elverum hadde muligheten til å utligne til 3-3 etter 9 minutter, men straffebom mot EMs beste målvakt, Perez De Vargas gjorde at Barcelona fortsatt var foran Elverum i en periode der begge lagene fikk en utvisning hver. Victor Tomas gjorde opp for en trickmiss tidligere i kampen, og etter 12:30 ledet Barcelona 5-3 over Elverum i en fullsatt Terningen Arena.

Elverum viste at de virkelig var på høyde med gjestene, og etter 14 minutter så var kampen plutselig snudd på hodet. Hver sin snap fra Sigvaldi og Westby gjorde at det va hjemmelaget som ledet 7-6 mot den spanske serielederen som hadde hele fire spillere som vant EM-gull for Spania. Elverum og Thomas Solstad sørget for at Elverum ledet 8-6, og da måtte gjestene ta en timeout for å samle troppene.

Rasmus Boysen scoret sitt første mål i Champions League, og da ledet hjemmelaget 10-7 mot Barcelona(!), etter 17:30 spilt av den første omgangen. Selv i undertall klarte de helhvite fra Hedmark å holde gjestene på avstand. Torsten Fries gjorde en meget god redning i undertall, før Blonz gjorde 11-8 til hjemmelaget. Aitor Arino reduserte for gjestene etter at han hadde brent to på rad på Fries.

Elverum hadde i hele den 1.omgangen dratt ned tempoet i kampen, men da de skulle gjøre aksjoner mot mål var det fult tempo. Lukas Sandell skaffet et straffekast som nitten år gamle Alexander Blonz satte sikkert i mål mot laget som ledet gruppe A før denne runden. Simen Holand Pettersen dunket inn 14-11 før Cedric Sorhaindo reduserte like etterpå. Aleix Gomez reduserte til 14-13 etter at Elverum gjorde en teknisk feil som de ble straffet knallhardt for.

Inn mot pause utlignet Jure Dolenec, før Aitor Arino sørget for at Barcelona ledet 15-14 med bare minuttet igjen før pausen. Det var også Barcelona som gikk til pause med en ledelse på 16-14 etter at de viste Elverum at de ble straffet for hver feil som ble gjort. Ganske naturlig da det var et av verdens beste klubblag som sto på motsatt banehalvdel i Terningen Arena.

I starten av 2.omgang var det relativt jevnt før Aron Palmarsson satte inn 20-16 etter 6 minutter av omgangen. Barcelona spilte et tøffere forsvarsspill, noe som gjorde det enda litt vanskeligere for de helhvite fra Elverum som kun hadde fått med seg tre poeng får kampen mot Barcelona. Heldigvis for Elverum sto Torsten fantastisk godt bakerst, og han gjorde mange redninger der spillerne fra Barcelona var helt alene med han.

Etter 10 minutter var Elverum fortsatt med i kampen. Selv om det var en lang periode uten scoring, så klarte vertene å henge på gjestene foran 2500 tilskuere i Terningen Arena. Gjestene ledet 21-18 med 20 minutter igjen av kamp nummer 11 i årets Champions League.

Endre Langaas gjorde sin første scoring i kampen etter et fint innspill av Jonas Burud. Men jublene kunne ikke vare lenge ettersom at Raul Enterrios satte ballen i mål kun sekunder etterpå. To kjappe mål av Magnus Fredriksen sørget for at Elverum kun var to mål bak halvveis i den 2.omgangen. Gomez sørget like etterpå at Barcelona fikk Elverum på avstand etter at Elverum mente at de skulle ha en brøyt i en situasjon der spanjolene fikk straffekast.

Elverum hadde en gyllen mulighet til å utligne til 24-24 etter at Rasmus Boysen satte sin andre scoring i kampen mot Barcelona, så brant Langaas en god mulighet alene med målvakten til gjestene. Dette var Boysens tredje scoring i den hvite trøya. Etter dette var det Barcelona som satte de to neste scoringene, og gjestene ledet 26-23 da det sto igjen 10 minutter av kampen.

Thomas Solstad sørget for at Elverum var på skuddhold med bare 7:30 igjen. Elverum lå på dette tidspunktet under med 2 mål, men stjernespilleren Aron Palmarsson roet nervene til laget som var storfavoritter før søndagens oppgjør i Norges beste håndball by.

Kevin Møller i målet til Barcelona sørget for at spanjolene ikke slapp Elverum nærmer i kampen, og da Fabregas satte inn 29-24 med bare tre minutter igjen måtte de hvitkledde heltene kapitulere selv om Sebastian Henneberg satte inn en nydelig scoring like etterpå. Kampen endte til slutt 30-26 i en kamp der Elverum viser at de kan kjempe med de aller største. Med kun 30 mål bakover mot Barcelona så kan Elverum egentlig se seg fornøyde med det de presterte, selv om det ikke ble to poeng.

Elverums beste spiller var Torsten Fries.

På onsdag blir det toppoppgjør mot Drammen, en kamp som garantert blir like spennende. HEIA ELVERUM!!!