Ny storkamp: «Seriefinale» mot Drammen i Terningen på onsdag! – Elverum

Ny storkamp: «Seriefinale» mot Drammen i Terningen på onsdag!

Elverum kan sikre seg et solid forsprang før serieinnspurten mot Drammen på onsdag!

Etter en fin kamp mot Barcelona i helgen venter en ny tøff oppgave for Elverums håndballgutter. Denne gangen er det storkamp i den hjemlige ligaen mot seriefavoritten Drammen. Før årets sesong var det mange av ekspertene som mente at Drammenserne var gullfavoritt ettersom de hentet spillere som blant annet Espen Lie Hansen, Jesper Meinby og Rasmus Bech. Om vi i tillegg tar med Jonas Larholm som kom i november så skjønner vi at dette er et lag som kun spiller om gullet.

Selv med tunge navn på papiret så er de blåkledde fra Drammen fire poeng bak Elverum i kampen om seriegullet. Etter en høst som var preget av litt skader og ujevne resultater så har de virkelig fått fart på laget i februar. Jonas Larholm som ble hentet fra Savehof er mer inne i laget, og i tillegg har stortalentet Ola Romsaas vært skadefri en periode for laget som trenes av profilerte Kristian Kjelling. Før eliteseriens 17.runde er altså stå at Drammen må vinne for å ha en ordentlig sjanse til å snyte Elverum eller Arendal for gullet i årets sesong. De tre topplagene har følgende poengsum før runden; Elverum på 28, Drammen på 24 og Arendal på 22. I tillegg har Kolstad 21 poeng.

Selv om Elverum kommer fra en tøff hjemmekamp mot Barcelona, så har de på mange måter en mye bedre oppladning til kampen enn hva Kjellings gutter har. På lørdag var Espen Lie Hansen og hans lagkamerater i Hellas. Det var ingen solferie de var på, men de spilte en tøff bortekamp mot AEK Athen, en kamp som grekerne vant 33-31 i en meget jevn kamp. Dermed er det to lag som har europacup ferskt i minne når de møtes til dyst i Terningen Arena 19:15 på onsdag. Så blir det spennende å se om hvilke av lagene som er best mentalt forberedt til denne kampen.

I forrige oppgjør mellom lagene vant Elverum relativt komfortabelt 35-31 i en kamp der Apelgrens gutter styrte så å si hele kampen. Både Lukas Sandell og Sigvaldi Gudjonsson noterte seg for 9 mål hver og var på mange måter den store forskjellen på lagene. Siden den gang har nevnte Larholm fått en enda større og viktigere rolle for DHK, noe som gjør at Kjellings gutter er mye bedre nå enn da. I tillegg har de litt mer å spille på med Romsaas som er en fantastisk skytter.

For Elverum har Magnus Fredriksen spilt seg i bedre og bedre form etter at han slet mye med skader i høst. Kolstadkampen og kampen mot Barcelona viser at det unge midtbacktalentet er klar for større oppgaver etter sommeren, noe en overgang til Bundesliga vitner om. I tillegg har laget vist god form etter jul, selv om de har slitt litt i 1.omgang mot både Nærbø og Kolstad i hjemlig serie.

En annen spennende sak er hvordan Alexander Westby klarer seg mot sine kommende lagkompiser. Kantspilleren som kom til Elverum for å erstatte André Lindboe signerte på mandag en toårsavtale med Drammen, og går dermed til laget etter denne sesongen. Westby er nok gira på å avslutte sesongen på best mulig måte, så det blir spennende å se hvordan han håndterer utfordringen i oppgjøret mot sin nye arbeidsgiver.

Kampen har avkast 19:15 på onsdag. Kom til hallen for å heie de svarte og hvite frem til to uhyre viktige poeng i kampen om seriegullet.

HEIA ELVERUM!!