De norske Flensburg-stjernene! – Elverum
FLENSBURG, GERMANY - NOVEMBER 19: Torbjorn Bergerud, goalkeeper of SG Flensburg-Handewitt celebrates during the DKB HBL Bundesliga match between SG Flensburg-Handewitt and Rhein-Neckar Loewen at Flens-Arena on November 19, 2018 in Flensburg, Germany. (Photo by Cathrin Mueller/Bongarts/Getty Images)

De norske Flensburg-stjernene!

SG Flensburg- Handewitt består av en rekke håndballstjerner, deriblant en god dose norske landslagsspillere. Vi har tatt en ekstra titt på disse gutta foran oppgjøret i Håkons Hall, det sier en hel del om framveksten til Norge i håndball Europa.

Torbjørn Bergerud

Flensburgs målvakt Torbjørn Bergerud, ble hele Norges kjæledegge etter EM i 2016, spesielt etter sin prestasjon mot Kroatia i EM-kvartfinalen, der Bergeruds strafferedning var avgjørende for at
Håndballgutta til seg til semifinalen. Bergerud sto en rekke gode kamper i årets EM også, med en
snitt redningsprosent på 34 og er for øyeblikket Norges ubestridte 1.keeper.
I EHF Champions League har Bergerud et snitt på 32% redninger, og er i tospann med selveste
Benjamin Buric.
Bergerud startet sin håndballkarriere i R.O.S, før han gikk til Drammen hvor han fikk sitt
gjennombrudd på seniornivå. Herfra gikk turen til svenske Lugi i 2015, og etter en sesong her reiste han videre til danske Holstebro. Her ble han i 3 sesonger, og i 2018 ble han tilbudt kontrakt med Flensburg der han spiller i dag.
Bergerud er bare 25 år gammel, men debuterte på landslag allerede i 2013 og står så langt registret med 84 landskamper på seniornivå. I januar bidro han sterkt til at Norge tok sin første EM-medalje noensinne.

Magnus Jøndal

Venstrevingen Magnus Jøndal er fryktet av mange, spesielt når han kommer alene. En svært
temposterk spiller med god evne til å lese situasjonene, og ikke minst en klinisk målscorer. Jøndal er 32 år gammel og startet sin karriere i Follo i 2006. I 2014 gikk vegen videre til ØIF Arendal hvor han spilte i 2 sesongen før den danske klubben GOG Håndbold kom på banen og hentet Lørenskoggutten i 2016. I 2018 tok han følge med Bergerud fra dansk håndball over til Tyskland og Flensburg hvor han spiller i dag.
Jøndal har scoret 22 mål i Champions League, så langt denne sesongen.
I EM i januar sto Jøndal som alltid fram som en rutinert spiller, både fremover og bakover. Han scoret 36 mål på 9 kamper og ble tatt ut på EMs All star team. Jøndal var dermed svært bidragsytende til Norges første EM-medalje. Jøndal står med 155 landskamper for Norge, siden han debuterte i 2009. På disse kampene har han scoret 489 mål for Norge.

Gøran Johannesen

Playmakeren Gøran Johannesen har en fabelaktig evne til å sette opp sine medspillere i god
scoringsposisjon, i tillegg til sin styrke som skaper gjennombrudd. Johannesen er 25 år gammel, og
startet sin karriere i Viking i 2010, hvor han var helt til danske GOG hentet han i 2016. Her ble han i 2 sesonge, før også han slo følge med sine landslagskollegaer Bergerud og Jøndal fra Danmark til Tyskland i 2018, og spiller i dag i Flensburg. Johannesen fikk sin landslagsdebut i 2015 og står registret med 71 kamper og 153 mål for Håndballgutta. I EM hadde Johannesen litt problemer med å få det til å klaffe optimalt i starten, men det kom seg utover i mesterskapet. Det endte med 30 mål for playmakeren.
Johannesen er Flensburgs toppscorer med sine 51 mål på 11 kamper i EHF Champions League.

Magnus Abelvik Rød

Høyrebacken Magnus Abelvik Rød, er en den høyeste spilleren på sesongens Flensburglag. Han er en klinisk skytter med et skuddrepertoar som kan sende hvem som helst ut i pølsebua.
Abelvik Rød er kun 22 år gammel, men det stopper ikke unggutten fra Bækkelaget. Han slo igjennom i BSK og ble i 2017 hentet til Tyskland og Flensburg.
Rød slet med skader foran EM og spilte ikke mye for Håndballgutta, bedre ble det ikke av at han
under mesterskapet pådro seg et brudd i ankelen og måtte kaste inn håndkleet, etter 12 mål på 5
kamper. Abelvik Rød står med 52 landskamper på seniornivå og er registret med 108 mål så langt.
Rød blir dessverre ikke å se på banen mot Elverum grunnet ankelskaden, men han er til stede i Håkons Hall for å støtte sitt lag og oppleve den fantastiske stemningen på Lillehammer.
Han har som nevnt slitt med skader denne sesongen, og i EHF Champions League står han oppført med 18 mål så langt i sesongen.


Vi ønsker de norske Flensburg-gutta velkommen til Håkons Hall!