Seier i toppoppgjøret! – Elverum

Seier i toppoppgjøret!

Elverum-Drammen 33-30 (14-15)

Både Sander Heieren og Torsten Fries viste tidlig i kampen at målvaktsduellen ofte preger håndballkampene. Begge to viste seg frem med flere gode redninger i en temposterk åpning av kampen. Etter 5:30 var lagene like etter at både Blonz og Gudjonsson hadde kontret inn hver sin scoring, og stillingen var 2-2 før Lukas Sandell satte 3-2 i en god ankomst fra hjemmelaget.

Lagene var like langt på stillingen 4-4 etter 10 minutter. Da hadde Jonas Larholm akkurat satt inn et mål for gjestene fra straffemerket mot Emil Imsgard i målet til Elverum. I samme situasjon fikk Alexander Blonz en tominutters utvisning etter han var for tøff i en duell med nevnte Larholm. Etter dette hadde Drammen flere muligheter til å rykke ifra. Aksel Horgen brant to gode sjanser mot Fries i målet, men i stedet var det Elverum og Endre Langaas som satte inn 6-5 etter 14:30 spilt.

Da klokka passerte 20 minutter i Terningen Arena i toppoppgjøret mellom Elverum og Drammen satte Alexander Westby inn sin første scoring for kvelden. Elverum som spilte i overtall ledet 9-8 over gjestene, men de blåkledde gang på gang på Elverums mål. Thomas Boilesen viste hvorfor mange klubber er ute etter hans underskrift etter en god førsteomgang i Terningen Arena. Den tidligere Haslumspilleren sørget før at gjestene ledet 11-10 før Henneberg utlignet til 11-11 etter 24 min.

Gjestene fra Drammen gikk opp i en ledelse på to mål etter at Aksel Horgen satte en god scoring fra dårlig vinkel, men Simen Holand Pettersen hamret inn 13-14 scoringen etter 28 minutter av kampen. Inn mot pause scoret lagene en gang hver, og stillingen var 15-14 til Drammen i det trenerne tok med lagene sine inn for en pauseprat.

Elverum startet den 2.omgangen best i Terningen Arena. Elverum gikk fra å ligge under med 1 mål til pause til å lede med 1 mål etter 35:30 spilt. Drammen valgte å kjøre 7 mot 6, noe som Elverum straffet i første angrepet med at Westby fikk kaste ballen i det åpne målet. Elverum fikk muligheten i overtall etter at Boilesen dro ned Boysen i frustrasjon etter at Imsgard reddet ett skudd fra han. Like etterpå fikk Hykkerud utvisning i 4 minutter, de to første får å hekte Gudjonsson og de to siste for å kjefte på dommerne. Elverum benyttet første mulighet til å øke til 18-16.

I angrepet etterpå økte en god Alexander Westby til 19-16, før Jesper Meinby reduserte, men Magnus Fredriksen ljte igjen til en tre måls ledelse til Elverum etter 39 minutter. Da lagene igjen var like mange så ledet Elverum fortsatt med tre mål, etter at Henneberg dunket inn en scoring rett etter at Horgen hadde kontret inn en ball for gjestene.

Lagene var utrolig jevne i denne kampen. Etter 45 minutter så var stillingen 23-22 til de hvite fra Innlandet. Selv om Elverum var det førende laget de første 15 minuttene av 2. omgang, så hang Kjellings Drammen veldig godt med på tempoet som Apelgrens gutter prøvde å kjøre. Lukas Sandell sørget for at Elverum ledet 25-23 minuttet senere i den tempofylte kampen i Terningen Arena.

Fra straffemerket utlignet en god Jonas Larholm til 25-25 med bare 12 minutter igjen å spille. Like etterpå fikk Hykkerud son tredje utvisning etter at han takler Sandell i det han er i ferd med å fyre ett skudd mot Rasmus Bech som hadde kommet inn buret for gjestene. Elverum klarte ikke å utnytte overtallet, i stedet var det Rasmus Boysen som også måtte ut, men dansken fikk «bare» en tominutters utvisning etter at han hang etter Larholm i en duell. Begge utvisningene var riktig dømt av dommerne.

Toppkampen hadde virkelig alt ett toppoppgjør skal ha. Alexander Westby utlignet til 27-27 med bare seks minutter igjen. To minutter senere var stillingen 28-28, da hadde Endre Langaas utlignet til 28-28. Lukas Sandell som gjorde en fantastisk kamp for Elverum sørget for at hjemmelaget ledet 29-28, før DHKs beste spiller, Thomas Boilesen gjorde en tekniske feil. Da løp Sigvaldi Gudjonsson in 30-28. Torsten Fries ville ikke være noe dårligere enn Sigvaldi og Lukas, og den danske målvakten brukte panna si til å redde ett straffekast fra rutinerte Larholm. Magisk tidspunkt fra Fries.

Elverum vinner til slutt 33-30 etter at en gjeng med vinnerskaller viste de siste fem minuttene at de klarte å var hele kaldest da det gjaldt som mest.

Nå venter Flensburg i Håkons hall. Vi går for to poeng! HEIA ELVERUM!!