Til Nadderud for å jakte poeng, onsdag! – Elverum

Til Nadderud for å jakte poeng, onsdag!

Etter ca 9500 tilskuere i Håkons hall er det tilbake til hverdagen igjen for de svarte og hvite for Elverum. Selv om de fikk passet påskrevet av den tyske storklubben så var det gode ting å ta med seg mot Flensburg også. Heldigvis er det en av de virkelige erkefiende til Elverum som står på motsatt banehalvdel på onsdag, så det er ingen grunn til at kampen i Champions League skal sitte i hodet på gutta fra Elverum. Det er altså cupfinalemotstander Haslum som skal kjempe om to poeng mot Elverum.

I årets sesong har Haslum karret seg opp fra fjorårets kvalik til å være ca midt på tabellen. Selv om oppgjøret mellom lagene fortsatt kalles EL Clasico, så er ikke Haslum helt der oppe lenger. Men selv om laget ikke kjemper om seriegullet så har Haslum et lag som er meget gode, og de er gode på å spille gode kamper mot Elverum. Haslumgutta er kjent for å legge igjen alt av respekt i garderoben når det er Elverum som står på motsatt banehalvdel.

Lagene har møttes to ganger tidligere i år, og begge gangene har Michael Apelgren stukket av med seiere i oppgjøret mot Sten Stockfleths Haslum. Første oppgjøret vant Elverum komfortabelt i Terningen Arena, og i cupfinalen var det nerver helt inn etter at Haslum var bedre enn Elverum taktisk. Den kampen vant også Elverum med noen mål, og nå er nok Haslum klare for revansje.

Haslums klart beste spiller, Sander Øverjordet er klar for dansk håndball etter denne sesongen. Midtspilleren som ble tatt ut til EM i januar er en spiller som elsker å spille kampene mot Elverum. Selv med litt skadeutfordringer tidligere i karrieren har Oslo-gutten tatt steg for steg med hver sesong som går. Nå er altså den målfarlige playmakeren klar for Erik Tofts klubb, Mors-thy fra sommeren.

Selv om Øverjordet er stjerna så er kanskje Haslums aller største styrke det samme som Elverum har som sin styrke. Laget er jevnt besatt med gode spillere over hele linja. Bakerst har de Tjemsland som fortsatt plukker baller, og bak han pusher unge Thomas Kristoffersen han. Ute på kantene har de rutinerte Stian Breivik og Thomas Kristensen. Bak i banen har de Anders Røe, Jostein Epland og ikke minst Binai Aziz.

Tidligere i uken sa Anders Røe til Haslums nettsider at Elverum var kjøpelaget, mens Haslum var laget som satset på egne talenter. Nå er det sånn at de talentene som tidligere fant veien til Haslum tar nå turen til Elverum. Haslum har en rekke spillere på rundt 30 år som er i startoppstillingen, mens Elverum har kanskje en snitt rundt 24 på de som starter kampene. I bunn og grunn har ikke dette noe å si, da det viktigste er å vinne kampene man deltar i, men det er også en pekepinn på hvordan lagene har utviklet seg de siste årene.

På onsdag er det kun to poeng som gjelder i en meget tøff bortekamp mot et Haslum som har vært gode den siste tiden. Avkast er 18:30 i Nadderud Arena på onsdag. HEIA ELVERUM!!