Ny og deilig El Clasico-seier – Elverum

Ny og deilig El Clasico-seier

Haslum-Elverum 28-33(11-17)

For tredje gang denne sesongen var det duket for oppgjøret mellom Haslum og Elverum. Etter to jevne oppgjør så trodde de aller fleste at kampen i Nadderud Arena skulle bli like jevn. I starten av kampen var det to lag som kjempet hardt og sto godt til hverandre i starten av kampen. Etter 13 minutter var lagene omtrent like langt på stillingen 5-4 til de svarte og hvite serielederne fra Elverum. Magnus Fredriksen viste seg virkelig frem i landslagsduellen mot Sander Øverjordet.

Elverum viste virkelig bredde i spillet sitt denne kampen. Sigvaldi Gudjonsson, som også ble kampens beste spiller, økte Elverums ledelse til 6-4 før nevnte Øverjordet reduserte for Haslum. Dette var siste gang i kampen at lagene lå relativt likt i målprotokollen. Etter dette var det Elverum som viste seg som det beste laget. På andre siden ville ikke Blonz være noe dårligere. Kantkometen satte inn 10-6 for gjestene etter 17 minutter av kampen.

Herfra og frem til minutt 24 jobbet vertene hardt for å komme inn igjen i kampen, noe de også klarte, men med bare 1 mål de siste seks minuttene var det Apelgrens gutter som kunne gå til pause med en komfortabel 17-11 ledelse i Nadderud Arena.

Da lagene kom ut av garderoben i 2.omgang var det tydelig at Haslum hadde bestemt seg for å smelle mer til i duellspillet bakover. Innledningsvis tok bærumslaget inn ett mål på Elverum, men etter dette startet en utvisningsbonanza. Gang på gang fikk Haslumspillerne beskjed om å sette seg etter at Magnus Fredriksen og hans lagkamerater hadde vist frem god og hurtig angrepshåndball denne kvelden.

Både Vegard Tennfjord og Binai Aziz fikk hver sin utvisning i samme angrep, og Alexander Westby utnyttet muligheten til å øke bortelagets ledelse til 7 mål. Selv om Haslum klarte å redusere, så var det aldri truet om de skulle komme inn igjen i kampen. Kampen ble på mange måter avgjort da en altfor heit Sander Øverjordet kastet bort ballen lenge etter han ble avblåst for en teknisk feil. Elverum fikk da 20 sekunder i spille 6 mot 3, noe de utnyttet med den største selvfølge.

Haslum pådro seg også et rødt ved Alexander Selmar etter at han var altfor seint inne på en takling av Magnus Fredriksen. I denne perioden økte Elverum til en ledelse på ti mål. Da hadde Didrik Linderud kommet inn for Sigvaldi på kanten, og han ville ikke være noe dårligere enn sin kantkollega. Etter dette slakket Elverum ned på tempoet, og kampen ble på mange måter sånn som man forventet. Haslum tok innpå en del mål, uten at Elverum følte seg truet av det vertene kom med. Begge lag rullerte masse på spillerne, og til slutt viste sluttresultatet 33-28 til Elverum, i en kamp der gjestene hadde god kontroll på vertene i store deler av kampen.

Sigvaldi Gudjonsson ble kåret til Elverums beste spiller.

Nå venter PSG i Paris. Vi gleder oss! HEIA ELVERUM!!