Elverum – Bækkelaget: Målmaskiner og to taktiske genier møtes til kamp! – Elverum

Elverum – Bækkelaget: Målmaskiner og to taktiske genier møtes til kamp!

Nå barker Apelgren og Skrapsno sammen igjen!

Onsdag står et nytt oppgjør i Rema 1000-ligaen for tur, og denne gangen er det Elverum og Bækkelaget som møtes til kamp i den norske ligaen.

Når de svarte og hvite tar imot de gule og blå onsdag kveld er det to lag hvis styrkeforhold fra de siste 5 oppgjørene er Elverum som har 5 av 5 seiere, men det hører med å nevne at de to lagene har møttes mange ganger de siste årene og og BSK har kvaliteter sterke nok til å slå hvem som helst i den norske ligaen.

Emil Midtbø Sundal

Sundal herjer på toppscorer-statisikken i år som i fjor. Forrige sesong ble den høyre bakspilleren ligaen toppscorer med 156 mål. 118 av dem spillermål, og 38 straffemål på sine 22 kamper.
Hittil denne sesongen har Sundal scoret elleville 160 mål på 18 kamper i ligaen. 115 av dem spillermål, og 45 straffemål. Det er en utrolig viktig spiller for Bækkelaget, som bør håndteres for å seire mot Bakkelaget.

Kjemper om hjemmebanefordel i sluttspillet

Bækkelaget ligger foran oppgjøret på en 5. plass med 20 poeng, 3 poeng bak Kolstad på 4.plass med 4 kamper igjen av seriespillet. Bækkelaget jager dermed Kolstad og 4.plassen og muligheten til hjemmebanefordel i sluttspillet, og om alt faller riktig for de blå og gule kan faktisk en medalje være mulig å rive til seg.

Elverum på sin side leder ligaen med 6 poeng på ØIF Arendal med 4 kamper igjen. De svarte og hvite står nå i posisjon til å dra hjem gullet, om de klarer hente minst 3 poeng til på de siste kampene, så fremt ØIF altså vinner sine siste. Elverum ble snytt for gullet på poenglikhet mot nettopp ØIF Arendal forrige sesong, og det er ingen tvil om at Michael Apelgren og hans menn er interresert i å sikre seriemesterskapet, jo før jo bedre.

Skarpsno er en taktikker som kan felle Elverum

Etter en lang historie som trener for Elverums store rival, Haslum, dro Tom-Eirik Skarpsno til Danmark og Holstebro, men i fjor kom han tilbake til den norske ligaen og tok over som trener for Bækkelaget etter Jan «Proppen» Karlsson.
Skarpsno har alltid hatt en taktisk evne til å gjøre det vanskelig for Elverum. Det er all grunn til å tro at Skarpsno nok engang har lagt en slagplan for å sikre seg poeng i Terningen.

Samtidig står en Michael Apegren på andre siden av banen, som har bidratt til å sikre seiere selv på dårligere dager for Elverum. Et taktisk geni som vet hvor krevende det kan være å møte lag som ledes av Skarpsno!

Roald Glad Lien VS Rasmus Boysen

Når Elverum og Bækkelaget møtes til kamp er det de to største råtassene i ligaen som møtes til dyst. Roald Lien i Bækkelaget og Rasmus Boysen i Elverum topper bestrafningsstatistikken i ligaen. Begge med 50 poeng på råtass-tabellen. Lien har 20 utvisninger på 17 kamper, mens Boysen står med 15 utvisninger. Boysen på sin side har 2 røde kort, mens Lien har 1 i årets sesong.

Mye mål

Bækkelaget har et godt kollektivt lag, og er gode til å spille opp hverandre. Sundal gjør ikke jobben selv, han har blant annet god hjelp av Nils Olof Lukas Karlsson som er en god tilrettelegger med 44 assist, også Nicolay Hauge har en god evne til å spille opp sine lagkamerater.

Det er to lag som produserer mye mål som møtes til kamp på onsdag. I snitt scorer Bækkelaget 30 mål i hver kamp, mens Elverum snitter på 34 mål i hver kamp. Det ligger dermed an til en målrik kamp, når vi vet at to av ligaens toppscorere i Emil Sundal og Sigvaldi Gudjsonsson møtes til kamp.

Det er bare å glede seg til ny kamp! Møt opp og støtt gutta i kampen om seriegull!