Serieinnspurten igang, Elverum tar imot Bækkelaget på onsdag! – Elverum

Serieinnspurten igang, Elverum tar imot Bækkelaget på onsdag!

Årets nest siste hjemmekamp i seriespillet er mot Oslolaget Bækkelaget i Terningen Arena på onsdag. Laget som trenes av meriterte Tom-Eirik Skarpsno har gjort en god sesong, og ligger på 5.plass før runde nummer 19 i Rema 1000-ligaen. Med sine 20 poeng er de kun 3 poeng unna Kolstad på 4.plassen og hjemmebanefordel, så det er nok en tent gjeng som setter nesen mot Østerdalen på onsdag. Om BSK velger å sette søkelys på lagene under seg så er Haslum poenget bak dem, mens Nærbø er tre poeng bak oslolaget. Det er derfor en viktig kamp for begge lagene på onsdag. Med seier til Elverum vil de ha veldig gode muligheter til å ta gullet hjem, siden de før runden ligger 6 poeng før ØIF Arendal, med fire kamper igjen.

Som nevnt tidligere har de gulkledde fra Ekeberg i Oslo imponert veldig denne sesongen. Etter å ha mistet målvakt Henrik Ruud Tuvås, Fabian Sandven og noen andre spillere som hadde stor eller små roller i troppen så har disse blitt erstattet med unge spillere fra osloområdet. Noen har kommet opp i egen klubb, mens andre har tatt steget fra blant Kolbotn og de andre klubbene som rekruttere gode spillere til eliteklubbene.

Selv med noen nye så er vel de eldste som har dratt mest av lasset til BSK. Høyrebacken Emil Sundal har levert på et helt ekstremt høyt nivå i hele år. Med sine 160 mål er han den soleklare toppscoreren i ligaen, ett hav foran neste mann på listen, som er Arendals Sondre Paulsen med 104 mål så langt i sesongen. Selv om den høyreiste bakspilleren tar masse skudd så er det veldig imponerende med et målsnitt som er på hele 8.9 pr kamp. Elverums toppscorer har 97 mål, og det er kaptein Sigvaldi Gudjonsson.

Selv om mange kanskje tenker at mannen Elverum må stoppe er Sundal så er det også andre spillere på BSK som er veldig gode. Kanskje den spilleren som har tatt størst steg i år er Aksel Strupstad. Fra å være en knalltøff forsvarsspiller så har linjespilleren blitt en veldig god angrepsspiller. De hjelper selvsagt veldig på at gultrøyene har hentet inn Lukas Karlsson fra Ribe-Esbjerg før denne sesongen. Svensken er en av eliteseriens beste playmakere, og han viste det veldig frem i oppgjøret mellom lagene før jul. Elverum slet veldig med svensken innledningsvis, men etter at de løste han så endte de opp med å vinne hele 40-28. Simen Holand Pettersen ble toppscorer med hele 9 mål for Elverum den gangen. Nevnte Karlsson har vært skadet den siste tiden, og er dermed usikker på om han blir klar til oppgjøret som har avkast 18:30 på onsdag.

Den tidligere Haslummålvakten Nikolai Wiig har tatt keeperplassen til BSK denne sesongen. Unggutten som er født i 1998 er en lovende målvakt med ganske god rekkevidde. Det var ventet at Wiig ville svinge en del i prestasjonene, men med tryggheten som det soleklare 1.valget så har han tatt de stegene som gjør at BSK er oppe og snuser på 4.plass i ligaen.

For Elverum er det fortsatt usikkert om en strekkskadet Thomas Solstad er klar til dyst. I hans skadefravær så har Kristian Ørsted benyttet muligheten godt. Den lange linjespilleren nettet tre ganger i bortemøtet med PSG i helgen, noe som viser at Elverum og Apelgren har et luksusproblem på den posisjonen når de også har Endre Langaas.

Kampen har avkast 18:30 på onsdag, og Elverum trenger din hjelp i veien mot seriegull. Vi går selvsagt for to poeng! HEIA ELVERUM!!!