Målfest og storseier mot Bækkelaget! – Elverum

Målfest og storseier mot Bækkelaget!

Elverum-Bækkelaget 38-27 (19-13)

Elverum og Alexander Blonz fikk en god start på kampen med 3 av de 4 første målene til Elverum. Hjemmelaget ledet 4-2 etter fem minutter av kampen. Selv om Everum fikk en god start så hang gjestene fra Ekeberg i Oslo godt med. Med ledelse 5-3 etter ti minutter så møtte Tom-Eirik Skarpsno ta en prat med guttene sine. Den tidligere Haslumtreneren manet frem mer fart i spillet og et BSK som måtte gå hardere på målet. Timeouten fungerte helt greit for gjestene, men det var alikevell hjemmelaget som ledet 8-6 da de fikk muligheten i overtall. Da sto BSKs gode målvakt Nikolai Wig frem med en kjemperedning på en 100%-sjanse fra Elverum.

Alexander Blonz satte sin femte scoring etter 17:22. Da hadde Elverum rullert ut alle som startet kampen med unntak av Gudjonsson på kanten. Stillingen var 11-8 etter at Oscar Lysgård hadde gjort et godt gjennombrudd og satt ballen under Fries i målet til Elverum. Nevnte Gudjonsson satte en fantastisk flyver på pasning fra stortalentet Tobias Grøndahl, og Elverum ledet med fire mål for første gang i kampen i det klokka i Terningen Arena rundet 20 minutter.

Simen Holand Pettersen økte til 14-9 med sitt tredje mål i kampen etter 22 minutter. Da hadde lysluggen levert fra det helt fantastiske med scoringer fra langt hold, til noen enkle bomskudd alene med en god Wig. For bortelaget fra Oslo holdt toppscorer Emil Sundal gjestene inne i kampen med noen velplasserte langskudd som Torsten Fries snuste på, men ikke fikk nok av kroppen bak ballen.

Da 25 minutter var spilt tegnet Jonas Burud seg på scoringslista for første gang i kampen. Kolbotngutten som har spilt juniorhåndball i Bækkelaget sørget for at hjemmelaget ledet hele 16-10. Men minuttet etterpå hadde gjestene satt to kjappe scoringer, og igjen var de med i kampen. Inn mot pause satte både Westby og Pettersen inn en ball hver for Elverum, og hjemmelaget kunne gå til pause på stillingen 19-13 etter at de ikke fikk godkjent siste ballen til Endre Langaas.

Selv om hjemmelaget ledet med 6 mål til pause så var det en heltent gjeng som kom ut fra pausen i Terningen Arena. Inn i målet tok Emil Imsgard plass, og den talentfulle målvakten viste at Elverum hadde to gode målvakter innledningsvis av omgangen. Jonas Burud sørget for at hjemmelaget ledet med hele 9 mål etter fem minutter av 2.omgangen. En spillesugen og leken landslagspiller (Blonz) ute på Elverums venstrekant lekte inn 24-14 for Elverum, og da måtte BSK ta sin andre timeout i kampen.

Etter dette gikk det litt bedre for gjestene som før denne runden lå på 5.plass før kampen i Terningen Arena. De gikk over til 7 mot 6-spillet og etter 11 minutter hadde de spist inn 3 mål, men heldigvis satte Didrik Linderud inn 26-18 til hjemmelaget like etterpå. Bortelaget hadde også satt inn Alexander Martinsen, som også gjorde sakene sine godt bakerst i buret for BSK.

Etter 15 minutter av kampen hadde hjemmelaget lagd hele 30 mål selv om de fleste som spilte mest mot Paris i helgen hadde sittet store deler av kampen. Alexander Westby som delte spilletiden 50/50 med blonz, satte 31-20 til hjemmelaget etter at Ørsted mente at han ble snytt for noe som så ut som et klart straffekast etter at han ble stoppet alene mot det tomme målet til BSK.

De siste 10 minuttene viste Alexander Martinsen høy klasse med blant annet seks strake redninger, og mange av de var alene med målvakt. Selv om han gjorde veldig mye bra klarte ikke bortelaget å komme noe særlig hjemmelaget som fikk hele troppen sin på banen i den 2.omgangen. 2.divisjon sin soleklare toppscorer Sander Linderud fikk også tegnet seg på scoringslisten for Elverum som til slutt vant 38-27 etter at Kristian Ørsted satte kampens siste scoring.

Simen Holand Pettersen ble igjen kåret til banens beste i oppgjøret mot Bækkelaget.

Nå venter Aalborg i sesongens siste kamp i Champions League. Takk for alle som fulgte kampen. HEIA ELVERUM