Elverum møter Aalborg i siste CL kamp, søndag! – Elverum

Elverum møter Aalborg i siste CL kamp, søndag!

Aalborg er verter for den siste kampen i årets Champions League. Vi har kanskje ikke like mange poeng som vi hadde håpet på, men det har vært en veldig fin høst og vår med svarte og hvite Elverums øyne denne sesongen. Etter første kamp mot Aalborg som endte med tap på 10 mål har Apelgrens gutter gjort gode kamper imot blant annet PSG og Barcelona. Med seier mot Celje og en uavgjort mot Zagreb har Elverum fått tre poeng så langt i Europas gjeveste klubbturnering.

Danske Aalborg har imponert stort, med norske Sebastian Barthold i spissen. Med blant annet to seire mot selveste Flensburg og en uavgjort borte mot Pick Szeged så har laget til den tidligere Elverum spilleren Mishels Liaba hentet hjem hele 13 poeng før siste kampen som har avkast 16:50 på søndag. Nevnte Barthold har lagd hele 60 mål i årets Champions League.

Aalborg har som kjent signert både Lukas Sandell og Sebastian Henneberg fra og med neste sesong, og det blir spennende å se hvordan disse guttene gjør det i sin nye hjemmearena. Aalborg har jo også en rekke profiler i laget. For oss nordmenn så er kanskje den mest kjente Kristian Sæveraas. Den tidligere BSK-målvakten har vært veldig god for den danske storklubben denne sesongen. I tillegg har den danske storspilleren Henrik Møllgaard. Møllgaard har tidligere spilt i PSG, og har vunnet det aller meste med det danske landslaget. Der er han mest kjent som en knalltøff forsvarsspiller, men i Aalborg er han ledestjernen i begge ender av banen.

Janus Smarason er en islandsk landslagsspiller som har imponert veldig denne sesongen. Fra sin midtbackposisjon har han styrt den danske skuta med jernhånd. Godt overblikk, raske finter og hurtig skuddavlevering er det du får av spilleren som skal videre til tysk håndball etter denne sesongen. I tillegg har de Mads Christiansen på høyre bakspiller og den danske landslagsspilleren Magnus Saugstrup. To spillere med masse erfaring fra topp internasjonalt nivå!

For Elverum fikk mange av de spillerne som har hatt mest minutter på banen hvile i midtuka hjemme mot BSK. Spesielt for Sigvaldi Gudjonsson og Magnus Fredriksen var det godt å få noen minutter av banen. Duoen blir viktige i årets siste bortekamp i Champions League. Spesielt Fredriksen har vist kalasform den siste tiden under ledelse av Michael Apelgren. I tillegg er det spennende å se om Thomas Solstad er tilbake igjen fra skade. Om ikke, så har den kommende Frankrikeproffen, Kristian Krag Ørsted vist at han holder et meget høyt nivå i samme posisjon.

Avkast er 16:50 på søndag, og vi har skikkelig trua på at sesongens andre seier skal komme. HEIA ELVERUM!!