Nilsen-Nygaard: -«Jeg drømmer om å bli utenlandsproff!» – Elverum

Nilsen-Nygaard: -«Jeg drømmer om å bli utenlandsproff!»

Elverum har i dag signert kontrakt med William Nilsen-Nygård. Vi har tatt en prat med Halden-spilleren som ikler seg svart og hvitt neste sesong!

William Nilsen-Nygaard, du har skrevet en 2 årskontrakt med Elverum Håndball fra sommeren av, hva var det første du tenkte når Elverum tok kontakt og viste interressen?

Jeg var jo selvfølgelig interresert fra starten av, og etter hvert som vi fikk pratet litt så ble det mer og mer interresant, og Nils Kristian Myhre solgte inn Elverum på en veldig god måte. Elverum er jo attraktive i utgangspunktet som norges største klubb, og den eneste som har vært i Champions League de siste årene, så det var sportslig en veldig god mulighet for meg.

Ingenting er avklart i forhold til neste sesong hva gjelder Europa-spill for Elverum, men du har jo selv fått smake litt på europeisk håndball gjennom Challange Cup med Halden. Har det gitt deg mersmak?

Absolutt! Den Russland-turen var utrolig artig, og nå skal vi videre til Island og møte Valur i kvartfinale. Det er noe helt annet å få reist litt ut av landet, det er nye måter å spille håndball på og mye forskjellige kulturer. Forhåpentligvis får Elverum Europaspill på et enda høyere nivå enn jeg har hatt her, og det har jeg veldig lyst til.

Har det vært avgjørende for deg å ha en visshet om at Europaspill kan være en realitet med Elverum, eller er det andre ting som har lokket deg til håndballbyen ved Glomma?

Det profesjonelle miljøet, og at alt er så for seg gjort i forhold til det å være en håndballspiller er jo veldig attraktivt. Så er det selvfølgelig kult om man kan spille i Europa, det er jo et utstillingsvindu for å komme seg videre til større klubber. Det har jo selvfølgelig vært en viktig del av helheten. Nå krever det at Elverum tar sluttspillgullet hjem, men Elverum har på alle måter troppen til å gjøre det.

Du har jo vært lagkamerat med en annen Elverumsspiller tidligere i Thomas Solstad. Har det vært noen dialog med han i forkant av denne kontrakten?

Nei, ikke direkte. Jeg har jo snakket med Solstad flere ganger etter at han gikk til Elverum, om at han trives og jeg har jo hørt mye gode ting om klubben. Solstad har jo utviklet seg, og vært på mange kule reiser, men noen direkte kontakt i så måte har det nok ikke vært.

Mange har sikkert seg deg i aksjon på banen, men det er kanskje ikke så mange som vet hvem du er. Kan du gi oss en liten oppsummering?

Jeg er en ganske vanlig gutt på 24 år, snart 25. Jeg har spilt i Halden nå i 5 år, så mange har nok sett meg som du sier, møtt Elverum flere ganger på den tiden. Jeg har tatt en Bachelorgrad og jobber nå innenfor software, og synes det er spennende, men nå har jeg lyst til å satse på håndballen. Det er når man er ung at man kan ta det valget, og da dukket Elverum opp som en utrolig kul mulighet!

Du starta karrieren din i Haslum for fullt, hvordan har reisen din som håndballspiller vært fram til du nå skrev kontrakt med Elverum?

Jeg starta som barn i Bærums Verk, og gikk videre til Haslum hvor jeg var som junior, og var litt innvolvert på seniorlaget. Så ble jeg utlånt og hadde en sesong i Fjellhammer i 1.divisjon før jeg tok turen videre til Halden. Reisen har vært velig god for min del. Jeg lærte mye av å være med Haslum sitt A-lag i tiden som junior, og det ble mye spilletid når jeg kom til Fjellhammer. Så var jo Sebastian Barthold og Basgård Pedersen på venstrevingen i Haslum, og da er det vanskelig å få spilletid. Så etter en tid i Fjellhammer levert jeg såpass godt at jeg fikk noen muligheter i Eliteserien og da valgte jeg å gå for Halden. Jeg hadde troa på at det var et sted jeg kunne utvikle meg, og det har jeg absolutt gjort. Nå har jeg vært 1.valg her i 5 sesonger, trives godt i og utenfor laget og har utviklet meg veldig mye som håndbalspiller. Så tiden i Halden er full av gode minner.

Det er når man er ung at man kan ta det valget, og da dukket Elverum opp som en utrolig kul mulighet!

William Nilsen-Nygaard

Nå går altså turen videre til Elverum, hva er det i store trekk som gjør at du nå velger å ta steget videre?

Elverum har jo gjort alt riktig de siste årene, og blitt den desiderte toppklubben i Norge, og nå har de jo på sett og vis begynt å hevde seg betydelig ute i Europa også. Fortsatt et lite steg unna nåløyet å gå videre fra gruppe A og B i CL, men en klubb som vet hva det innebærer. Ikke minst har Elverum levert noen store arrangementer som kampene mot PSG og Flensburg på Lillehammer. Det er rett og slett den beste sportslige muligheten du har som håndballspiller i Norge, for å utvikle deg og for eventuelt å gå videre til noe større!

Nå skal du spille i tospann med Alexander Blonz, blir det uvant for deg å kjempe om spilletiden?

Det blir jo en litt annen hverdag enn hva jeg har vært vant til, men det er ingen tvil om at det er en litt annen belastning på Elverum, og jeg har sett at Westby og Blonz har balansert dette veldig godt, så jeg tror det kan være sunt for oss begge, vi må pushe hverandre og bli bedre med hverandres hjelp.

Du har møtt Elverum flere ganger før, hva er ditt inntrykk av Elverum som Håndballby?

Veldig bra! Det er en enorm trøkk rundt laget, det merkligste jeg har fått med meg var nok det at det var så utrolig mange tilstede på første trening etter sommeren, det er ikke noe jeg har hørt om før. Publikum i Elveurm er flinke til å møte opp og støtte laget sitt, fulle tribuner i Terningen og 12.000 i en Champions League-kamp på Lillehammer, det blir jo bare utrolig kult å få oppleve denne rammen hver uke. Håndball er helt klart det store i Elverum, og det er gøy å kunne være en del av det! Akkurat som i Halden er det utrolig mange som bryr seg om laget og stiller opp på alle mulige måter, om så i en enda større skala i Elverum.

Elverum har vært et springbrett for mange på veg ut i Europa. Hva er ditt store mål som håndballspiller når du nå kler deg i svart og hvitt neste sesong?

Jeg har en drøm om å bli utenlandsproff, og spille i en av de store klubbene i en større liga, det hadde vært kult, og Elverum er det beste steget videre for å kunne få den muligheten!

Som ny mann i Elverumstroppen, hva tenker du at du kan bidra med inn i laget?

Jeg håper å kunne bidra med litt målteft, Elverum er jo det beste laget når det kommer til å bruke kantene, og det synes jo jeg som kantspiller at er veldig hyggelig. De siste par årene har jeg utviklet med veldig som toer i forsvar, og det håper jeg at vil kunne bli brukt litt i Elverum. Det er ikke alle bakspillere som kan stå toer, og jeg som er litt høy til å være kant, føler jeg har blitt ganske god der også. Jeg liker veldig godt kontringsspill, og det er jo noe Elverum har vært gode på også. Jeg liker å tro at jeg er god i kontringsfasen, selv om det er litt vanskeligere når man står toer i forsvar.

Det er en ny trener i Børge Lund som skal lede laget fra sommeren av. Hvordan blir det tenker du?

Jeg tror det blir veldig bra, jeg har et veldig godt inntrykk av Børge. Jeg kjenner han ikke, men jeg har jo møtt han i forbindelse med kamper mot Bodø. Jeg har god tro på at Børge kan videreføre det Elverum har holdt på med de siste årene under Apelgren.

Jeg har en drøm om å bli utenlandsproff, og spille i en av de store klubbene i en større liga, det hadde vært kult, og Elverum er det beste steget videre for å kunne få den muligheten!

William Nilsen-Nygaard

Før turen går til Elverum, er det mer som står på spill i Halden for din del. Dere kjemper om en plass i sluttspillet og ligger nå på en 9.plass, hvordan er fokuset nå i avsluttende fase av seriespillet?

Vi satte oss et mål før sesongen om å nå Sluttspillet, så det er det vi kriger om. Vi har god selvtillit etter en veldig god seier borte mot Kolstad, det er vanskelig å håndball å forutsi noen ting på forhånd, men på papiret skal vi ha gode muligheter til å ta 6 poeng på de gjenværende kampene. Jeg håper vi klarer det, men vi må kjempe på, og det er vi fullt klare over.

Er det siste innsats nå med Halden, og en drøm om å møte din kommende arbeidsgiver i en sluttspillfinale?

Det hadde vært utrolig gøy, men det krever mye innsats av oss å nå dit!