Elverum til Follo på gulljakt, lørdag! – Elverum

Elverum til Follo på gulljakt, lørdag!

Elverum i posisjon til å ta hjem gullet på lørdag!

PÅ selveste lørdagen i Grundsetmart`n skal Elverumsgutta kjempe som løver for å avgjøre serien borte mot Follo. Med seks poeng forsprang til ØIF Arendal har de svarte og hvite alt i sine egne hender når det kun er 6 poeng igjen å spille om. I den første av tre matchballer venter altså nyopprykkede Follo, som har hatt en tøff sesong til nå. Før denne runden ligger laget på 11.plass med sine 10 poeng. Det er 3 poeng opp til kvalikplassen som Runar er på nå, og hele seks poeng opp til sikker grunn.

Follo startet sesongen ganske lovende. Anført av spillendetrener Martin Lysdal Hansen så var Skilaget inne i en god periode før jul, men karantener og en spiller som valgte å avslutte til jul gjorde at laget som spiller sine hjemmekamper i Stil Arena har fått det meget tøft til nå i sesongen. Med kun tre seire og fire uavgjorte kamper er det et laget som på mange måter sliter med å avgjøre kampene i sin fordel. Bakover på banen har laget prestert ganske ålreit, men det er i angrepsspillet at skoen har trykket for de rødkledde. Med sine 474 mål har de scoret minst av alle lagene i den øverste divisjonen, noe som gir et målsnitt på ca 25 mål hver kamp.

I det forrige oppgjøret mellom lagene vant Elverum komfortabelt 35-26 etter at det var Follo som ledet 16-15 til pause. Oppgjøret var ganske likt som mange av kampene til Elverum i årets sesong. Jevne kamper med ofte motstanderen i ledelsen til pause, før Elverum skrur på turboen fra start i 2.omgang og vinner kampene. I den kampen mellom lagene ble Sebastian Henneberg toppscorer med seks mål, og han ble også kåret til hjemmelagets beste spiller. For Follo ble Sander Smestad toppscorer med fire mål. I den kampen manglet også Follo sin toppscorer Benjamin Hallgren.

Nevnte Hallgren er en meget spennende spiller som har nesten 7 mål i snitt fra sin høyre bakspiller. 96-modellen er gjennombruddhissig og uredd spiller som tar mye ansvar for laget som kjemper for tilværelsen i divisjonen. I tillegg har de spillende trener Martin L. Hansen i midten. Dansken som har mye erfaring fra dansk håndball, er en riktig god spiller som kanskje er en av de aller beste i ligaen i sin posisjon.

Savner av Jacob Aaquist er veldig merkbart, men Follo har prøvd å fylle opp mye av stallen med unge, talentfulle gutter fra nærområdet. Mange av spillerne har tatt steg, da spesielt Sander Smestad. I tillegg har de Dag H. Olsen og Anders Huse på kantene som har gjort gode kamper i divisjonen. I målet har de Anders Bjørkman Myhr, som på sine gode dager er en av de aller beste i målet. Svensken kom fra Drammen før denne sesongen og han har alltid vært god mot Elverum.

I Elverum er nesten hele laget spilleklare etter en kul vår med kamper mot de store ute i Europa. Eneste spørsmåltegnet er Thomas Solstad. Den tidligere Follo-spilleren sliter med en strekkskade som Elverum ikke vil ta noen sjanser med. I tillegg har Sebastian Henneberg slitt litt den siste tiden, men det er ventet at den danske bakspilleren blir klar til oppgjøret der Elverum kan reise hjem med mer enn to poeng.

Kampen har avkast 16:00 på lørdag, og hvilken kamp det kommer til å bli. Elverum spiller for gull og Follo for tilværelsen. Dette blir en kamp som mest sannsynlig kommer til å inneholde det meste. Vi er favoritter og går selvsagt for gullet! Vi ses på kampen. HEIA ELVERUM!!!