Taiga’n til Follo med gaver og rensede struper! – Elverum

Taiga’n til Follo med gaver og rensede struper!

Lørdag tar Elverum-supporterne turen00 til Stil Arena, og de har med seg en gave til Follo HK´s rullestolhåndballspillere!

Tekst: Magnus Gulliksen/Østlandets Blad

Elverum er norges beste håndballag, og de har nok det som må sies å være landets beste supportere. Supportergruppa, Taiga´n følger laget i tykt og tynt, både i inn- og utland. Lørdag kommer laget og supporterne til Stil Arena, og i pausen i kampen mellom Follo HK og Elverum vil supporterne gi en gave til Follo HK Rullestolhåndball.

Ski/Elverum: Elverum kan bli seriemestere på lørdag, dersom de slår Follo HK i Stil Arena. Det er det mange fra Elverum som vil ha med seg, og det kommer minst et busslast med hvitkledde supportere til hallen for å gi sitt lag all mulig støtte fra tribunen. Men supporterne støtter ikke bare sitt eget lag, i pausen på kampen vil de overrekke en pengegave til Follo HK´s rullestolhåndballag.


-I forbindelse med årsmøtet vårt har vi alltid et allmøte. Der kan medlemmene få ta opp det de måtte ønske og komme med forslag til aktiviteter. Et av medlemmene våre hadde fått med seg at Follo HK Rullestolhåndball hadde satt i gang en spleis for å komme seg til en cup i Nederland, og det ble foreslått at vi kunne bidra med noen kroner sånn at laget kom seg av gårde. Vi trengte ikke lange saksbehandlingstiden på det forslaget, det ble banka gjennom enstemmig, forklarer Torgeir Østenengen, leder av supporterklubben Taiga´n, før han legger til:


-Vi er med laget på tur uansett hvor de spiller, nå sist var vi ca. 100 stykker med på tur til Ålborg for å se laget spille Champions League. Vi vet hva det å reise på tur betyr for engasjementet, samholdet og humøret i et lag, og dersom vi kan være med på at også Follo Rullestolhåndball får oppleve noe sånt er det bare en glede.

-Vi håper på skikkelig liv på tribunen

Elverum er et av få lag i håndballen som har en supportergruppe som synger, heier og roper i 2×30 minutter. De har klart å etablere en skikkelig supporterkultur, og Østenengen i Taiga´n håper flere lag følger etter.

-Vi håper på skikkelig liv på tribunene, men skal jeg være ærlig så er vi ikke så flinke til det her i Norge. Det er morsomt når det er en positiv kamp mellom supporterne, og vi har hørt at Follo forsøker å ta opp kampen med oss i morgen. Det gleder vi oss til. Dessverre tror jeg Follo rykker ned, men jeg håper de kommer opp igjen så fort som mulig. Det er alltid hyggelig å møte Follo, og vi ønsker flest mulig lag fra Østlandet i toppen av håndballen.

Skigutten Thomas Solstad kan skyte gamle Follo HK-lagkamerater ned i 1. divisjon

Dersom Follo HK taper kampen mot Elverum lørdag og Runar Sandefjord tar poeng mot Halden så er Follo et førstedivisjonslag fra og med neste sesong. De rødkledde er avhengig av å vinne minst to av de tre siste kampene i årets serie, samtidig som Runar må tape alle sine gjenstående kamper. På Elverum spiller tre lokale Follo-gutter, Kolbotngutten Jonas Burud og Ski-duoen Alexander Westby og Thomas Solstad. Linjespiller Solstad har hatt en god debutsesong for Elverum. Thomas pådro seg en strekk i hofteleddsbøyeren i en Champions League-kamp mot Barcelona for ca. 3 uker siden, og han har ikke trent eller spilt håndball siden da. Lørdagens kamp kan bli comebacket hans etter skaden

Foto: Lars Bryhn Nyland

-Jeg skal trene håndball for første gang på lenge fredag ettermiddag, og håper resultatet blir at jeg kan være med å spille mot Follo på lørdag. Det var den første kampen jeg sjekka datoen på da terminlista var klar, og det er en kamp jeg har gledet meg veldig til å spille.

-Tenk om det er nettopp du som kan komme til å skyte gamle lagkamerater ned til 1. divisjon?
-Det er et scenario jeg tenkte på og snakka om allerede før sesongen, og det ville føles veldig rart på en måte. Jeg vil jo ikke at Follo skal rykke ned, samtidig så trenger vi poeng for å sikre gullmedaljen i serien.

-Hva gjør du om du havner i duell med en gammel lagkamerat. Gir du alt, eller kan det hende at du holder litt igjen i taklingen?

-Det skal jeg love deg, når kampen starter så smeller det. Da spiller det ingen rolle om det er Fossnes eller en annen kamerat, da gir jeg alt, gliser Solstad.

-Helt til slutt, Taiga´n stiller med en busslast med supportere, og de har samlet inn penger til rullestolhåndballen i Follo. Hva betyr den gjengen for laget?

-Taiga´n betyr veldig mye for oss. De er med oss uansett hvor vi er og lager masse liv. Vi føler nesten at vi spiller på hjemmebane uansett hvor vi spiller. Dessuten er de en trivelig gjeng, som det bare er hyggelig å ha med seg, avslutter Thomas Solstad, som uansett blir å se i Stil Arena lørdag, selv om hofta ikke blir bra nok til at han kan spille kampen.