Elverum tok seriegull etter seier mot Follo! – Elverum

Elverum tok seriegull etter seier mot Follo!

Follo-Elverum 27-30 (9-19)

I oppgjøret der Elverum hadde muligheten til å sikre seg sitt fjerde seriegull startet på best mulig måte for gjestene fra Hedmark. Med godt forsvarsspill og en god Torsten Fries bak de igjen gikk Elverum tidlig opp i en ledelse 4-1 etter et Alexander Westby hadde fått en god start fra straffemerket på sin tidligere hjemmebane denne lørdagen.

Etter 10 minutter av kampen var fortsatt gjestene det førende laget. Det var tydelig at Follo savnet Benjamin Hallgren som var ute med karantene denne kampen. Uten sin beste spiller var det et hjemmelag som manglet det siste trykket for å få nok baller bak Torsten Fries i målet, og Sigvaldi Gudjonsson kunne med to kjappe scoringer ta en titt på tavla og se at Elverum ledet 7-2 på dette tidspunktet av kampen.

Elverum fortsatte med sitt gode forsvar og angrepsspill utover den første omgangen, og det var tydelig å se hvorfor laget fra Østerdalen leder eliteserien. Gang på gang straffet de Follo for feilene de gjorde og etter 15 minutter hadde Kristian Krag Ørsted satt inn 10-3 til de svarte og hvite. Fire minutter senere ledet bortelaget 13-4 etter at Magnus Fredriksen hadde satt inn en ball for Apelgrens gutter. Fredriksen gjorde en veldig god omgang for Elverum denne lørdagskvelden.

Inn mot pause byttet lagene på å score mål, men Elverum ledet for første gang med 10 mål da Alexander Westby satte sine femte av fem mulige straffer. Elverum gikk til pause på stillingen 19-9 etter en imponerende 1.omgang i Stil Arena.

I den 2.omgangen var det Follo som fikk den beste starten på omgangen. Etter fire minutter hadde hjemmelaget spist innpå to mål på gjestene, men Lukas Sandell sørget for at Elverum ledet 22-13 etter seks minutter. Fredriksen satt en fantastisk finte og hele situasjonen endte i straffekast og utvisning til Follo. Elverum hadde muligheten til å øke til 11 mål, men Bjørkman Myhr fikk sin første strafferedning i kampen.

Etter 13 minutter av den 2.omgangen var stilingen 25-16 til bortelaget og da trodde mange at denne kampen var på mage måter kampen avgjort. Simen Pettersen dunket inn en scoring etter at Elverum slet lenge i angrepsspillet mot Follo som gjorde en bedre omgang enn hva de presterte i 1.omgang. Follo reduserte til 26-20 etter at Elverum hadde bommet litt i angrep, og ikke var like nøyaktige som de var i 1.omgang. I tillegg hadde Follo skrudd opp noen hakk i den 2.omgangen.

Follo reduserte nok en gang ved spillende trener Martin Hansen, og da var Follo kun fem mål bak. Heldigvis for gjestene fikk Krag Ørsted roet litt av nervene til Taigaen og resten av Elverum i det han satte inn 27-21 etter 19 minutter av den 2.omgangen. Det skal også sies at Apelgren rullerte veldig på laget i denne omgangen, noe som gjorde at de ikke fant helt rytmen i kampen.

Asbjørn Madsen satte inn sin fjerde scoring, og da var det kun fire mål som skilte Elverum og Follo etter 23 minutter. Elverum gjorde ingen god 2.omgang, og Apelgren måtte ta en prat med guttene, og han valgte også å bytte inn igjen de guttene som startet kampen for Elverum. Det var tydelig at Elverum var presset på slutten av kampen i Stil Arena. Heldigvis fikk Elverum spilt på en utvisning til Follo, og Sigvaldi Gudjonsson satte inn 28-23 med bare fem minutter igjen av kampen.

Selv om det var fem mål med fem minutter igjen, så var det plutselig 3 mål med bare tre minutter igjen etter at Martin Lysdal Hansen satte ballen i det åpne målet etter at Elverum hadde en mann utvist. Alexander Blonz brant straffekast, og med to minutter igjen var stillingen 29-27 til Elverum etter at Madsen satte inn en retur etter en redning av Torsten Fries. Elverum var meget stresset i denne perioden, men rutinerte Elverumsspillere sørget for at Elverum tilslutt vant 30-27 etter at de klarte å spille store deler av de to siste minuttene av kampen, og Sigvaldi Gudjonsson satte kampens siste scoring.

Alexander Westby ble kåret til Elverums beste spiller denne kampen

Vi er altså seriemestere i sesongen 19/20!!! Nå venter to seriekamper før sluttspillet skal kastes i gang. Takk til alle som fulgte kampen.