Storkamp mellom Norges formlag 1 og 2 – Elverum

Storkamp mellom Norges formlag 1 og 2

Tirsdag kveld er det tid for storkamp mellom Elverum og ØIF Arendal. Våre gjester kommer med åtte strake seirer og etter EM-pausen har laget fra Sørlandet sett skikkelig gode ut.

Det siste tiårets to store lag møtes Elverum og har gjennom de siste 10-12 årene dominert norsk herrehåndball hvor man har sanket titler jevnt og trutt.

I starten på storhetstiden hva det ofte Haslum som var vår største antagonist når det gjaldt, serie, NM og sluttspilltitler.

Etter hvert som Bærumslaget har falt litt tilbake har ØIF Arendal seilet opp og tatt den posisjon som Bærumslaget tidlige hadde.

Tre ganger har man vunnet serien, en gang NM og antallet klassiske sluttspillfinaler mellom de svarte og hvite vs. De røde og svarte er i ferd å bli mange.

To klubber som ønsker å bli best i Norden både Elverum og Arendal er to klubber som nekter å la historikken ødelegge for hårete mål og drømmen. Begge klubbene er tydelige med at man ønsker å utfordre de store danske klubbene om å bli beste i Norden, begge er klare på at vi ønsker å skape rammebetingelser som gjør at spillerne når de flytter på seg, ikke skal gå til middels svenske eller danske klubber.

Nei skal de forlate oss er det for de store i Tyskland, Frankrike eller noen av de andre storklubbene i andre ligaer.

To lag i superform som møtes.

Arendal kommer med åtte strake seire og laget er i kjempeform med en Martin Lindell som scorer på alt, en Kristian Juricic i mål som har vært utrolig god etter at han kom tilbake fra skade, Josip Vidovic og Mario Matic deler på jobben med å styre spillet og på høyre bak finner du toppskåreren og veteranen Sondre Paulsen.

Elverum på sin side sikret på lørdagen seriegullet etter den ellevte strake seieren i Eliteserien. Dette uten gode spillere som Thomas Solstad og Sebastian Henneberg på banen. Årets Elverums utgave scorer vanvittig med mål og i hver kamp finner man løsninger på hvordan motstandernes forsvar skal løses opp uansett om motstanden heter Barcelona eller Follo.

Målene fordeles på mange og med Elverum er det kollektivet som finner foran enkeltprestasjoner, sånn som det har vært i mange sesonger nå.

Det kan være en forsmak på sluttspillfinalen etter tre strake sluttspillfinaler mellom de begge klubbene tror vi ikke at noen blir veldig overrasket om finalelagene også i kommende sluttspill heter Elverum og Arendal.

Ja, Drammen, Kolstad, Haslum og sikkert flere har vist at årets sesong byr på masse overraskelser og at alle kan slå alle på en god dag.

Men det skal sies at med den formen Elverum og Arendal viser om dagen skal de andre lagene betydelig opp i nivå om de ønsker å slåss om sluttspillgullet og drømmen om EHF Champions League.


Uansett det er lenge til vi er der og tirsdagens kamp blir en stor fest mellom to store klubber.