Pressemelding: Elverum -ØIF Arendal spilles for tomme tribuner(!) – Elverum

Pressemelding: Elverum -ØIF Arendal spilles for tomme tribuner(!)

Stenger håndball-kamp for publikum for å unngå spredning av mulig koronavirus

Her følger pressemelding fra kommunelegen i Elverum Kommune:

Elverum kommune har bestemt at håndballkampen som går i Terningen Arena i kveld, 10. mars, må stenges for publikum. Årsaken er at man ønsker å begrense og forsinke mulig smitte av koronavirus.
 
–  Det er bekreftet flere tilfeller av infeksjonssykdommen covid-19 i regionen som gjør at vi velger å stenge arrangementet for publikum. Når mange mennesker samles innendørs på samme sted øker risiko for smitte betydelig. Vi vet at det hadde kommet tilskuere fra hele regionen. For å forebygge en allmennfarlig smittsom sykdom eller for å motvirke at den blir overført stenger vi arrangementet for publikum, sier kommuneoverlege Jon Iver Fougner.

Det er kampen mellom Elverum og ØIF Arendal som nå blir stengt for publikum. Kampen starter klokka 19.15 i Terningen Arena og vil bli spilt av de to lagene, men uten publikum på tribunene.
 
Arrangementer som samler mange mennesker kan gi grunnlag for stor smittespredning, både på selve arrangementet og ved bruk av offentlig transport til og fra arrangementet.
 
Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at kommunene gjør en risikovurdering av arrangementer, dersom det er utbredt spredning av koronavirus der arrangementet skal holdes, og/eller mange deltakere kommer fra områder med utbredt smittespredning.
 
Før et arrangement er det nødvendig med grundig risikovurdering og planlegging for å begrense smitterisiko, skriver FHI på sine nettsider. (https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved–store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/)
 
Rådene vurderes fortløpende utfra situasjonen i Norge og globalt, og arrangører bør følge med på råd fra FHI.
 
Elverum kommune har fortløpende gjennomgang av arrangementer, og om de bør gjennomføres eller ikke.
 

  • Vi har situasjonen under kontinuerlig overvåking. Vi har som rettesnor å gjennomføre effektive tiltak som kan redusere smittespredning, uten å gripe unødig inn i menneskers liv og virke. Dette er vanskelige vurderinger som vi må gjøre ut fra alle de fakta vi har tilgjengelig til enhver tid. Beslutningen om å stenge kveldens håndballkamp for publikum er dessverre et nødvendig tiltak i så måte. Vi vil om litt også komme med mer spesifikke begrensninger for arrangementer som samler folk, og som vil gjelde for noen uker framover, inntil vi må gjøre en fornyet vurdering, sier kommuneoverlege Jon Iver Fougner.

Kveldens kamp ser du på TV2 Sport 2 eller du kan høre den på Elverumsradioen