REMA 1000-ligaens sluttspill avlyst – Elverum

REMA 1000-ligaens sluttspill avlyst

Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund har i samråd avgjort at sluttspillet i REMA 1000-ligaen for kvinner og menn avlyses.

Vedtaket er basert på de tydelige signaler fra helsemyndighetene, i lys av koronavirusets utbredelse.

Norges Håndballforbund vil de nærmeste dagene se på hvilke konsekvenser beslutningen får for fordelingen av opprykk, nedrykk og europacupplasser.

Kontakt:

Erik Langerud, Generalsekretær i Norges Håndballforbund

Telefon 915 84 953

Hein Barthold, Daglig leder i Norsk Topphåndball

Telefon 907 40 310

Pressemelding fra Elverum Håndball

Siste serierunde er også avlyst.

For Elverum sin del betyr dette at sesongen er over, og den øverste europacup-plassen kommer til å gå til Elverum. Det er likevel ikke god stemning i klubben.

– Det er en spesiell og kritisk situasjon vi har havnet i, alle sammen. Vi har like mange spørsmål som svar per nå, og skal ha flere møter i den nærmeste tiden for å se på hvilke tiltak klubben må gjøre, sier daglig leder Mads Fredriksen.

Situasjonen gjør at mange Eliteserieklubber, inkludert Elverum Håndball, får store økonomiske utfordringer grunnet inntektstap fra fulle haller i det som pleier å være den beste økonomiske tiden på året med store publikumstall.

Vi i håndballen er selvfølgelig bare en liten del av et mye større bilde. Hvordan det langsiktige bildet ser ut er umulig å si noe om.

Mads Fredriksen, Daglig leder i Elverum Håndball

Fredriksen vet foreløpig ikke om spillerne holdes i Elverum ut kontraktstiden.

– Det er foreløpig så mange ukjente faktorer, at vi er nødt til å ta en skikkelig gjennomgang på hvilke muligheter og begrensinger som finnes. Vi vet jo ikke om hallene holdes åpne, om treningssentrene stenger eller om det vil dukke opp andre ting, påpeker Fredriksen, og legger til:

– Vi, som alle andre, befinner oss i en høyst merkelig situasjon, og vi må bare forholde oss til de retningslinjene og rådene vi får fra Norges Håndballforbund, helsemyndighetene og kommuneoverlegen. Vi må også sette klubben over hver enkelt person i den, og det er altså klubbens beste vi kommer til å ha i mente framover.

Fredriksen sier videre at klubben vil komme tilbake med utførlig informasjon på sine egne nettsider og via pressen etter at man har fått gjennomført nødvendige internmøter.

Kontakt:

Mads Fredriksen, Daglig leder i Elverum Håndball

Telefon 48251460